Asperges in een zak bereiden in de oven?
Wat is dit nu een aspergezak? Nu, de Asperges die je eet zijn vaak waterig en smaakloos geworden. Ze worden vaak te lang in water kapot gekookt maar wij van koksland.nl mochten afgelopen jaar al de Aspergesak testen. Dit is een nieuwe manier van bereiden. Op deze manier de asperges in een zak bereiden is een aangename verrassing. Ze houden een heerlijke bite, zitten vol met smaak en komen zacht en zoet uit de zak. Wij willen nooit meer anders!
Deze nieuwe manier van asperges bereiden is ook door aspergetelers uit het hele land deskundig gekeurd en is vol enthousiasme ontvangen. Ook de chefs van aspergerestaurants en andere bekende Chefs roemen deze nieuwe ‘gaartechniek’ en zien volop mogelijkheden deze toe te passen in hun eigen keuken.
Naast de asperges met ham of zalm zorgt de unieke ‘bite’ ervoor dat recepten met een 2e bereiding, zoals grillen, frituren en marineren vele nieuwe culinaire mogelijkhedenbiedt en dat is goud waard! De zak kan je ook prima voor heel veel andere bereidingen gebruiken, denk eens aan vis! Hier kan je de Aspergesak bestellen http://www.aspergesak.nl
Je kan eventueel ook gewoon een grote frietzak gebruiken.
Ingrediënten
Grand Cru Valderrama olie
2 stuks Aspergesak
1 Kg Schoongemaakte Asperges
6 eieren
500 gram fijngesneden ham, wij kochten een mooi stuk bourgondische ham van het mangalica varken en sneden dit zelf in dunne plakjes.
roomboter
Kala Namak zout
Bereiding
- – kook en pel de eieren
- – klaar de roomboter tot een mooie heldere botersaus
- – Neem 3-5 geschilde asperges p.p. (± 250g).
- – Oven voorverwarmen op 210 ºC (190 ºC hete lucht).
- – Doe de asperges in de zak (koppen eerst).
- – Besprenkel met de valderrama Grand Cru olijfolie en een snufje Kala Namak zout.
- – Vouw de ASPERGESAK naar binnen dicht.
- – Leg de zak op een rooster midden in de oven. Nooit op een plaat want de lucht moet kunnen circuleren!
- – De zak met de opening naar je toe in de oven leggen.
- – Laat ± 25 min. garen, dikke iets langer.
- – De asperges uit de ASPERGESAK zó op het bord.