Home Recepten Gebakken aardappelpartjes uit de airfryer

Gebakken aardappelpartjes uit de airfryer

door Peter Eemsing
0 reageer 1,1K views
Gebakken aardappelpartjes uit de airfryer

Hier is een recept voor knapperige aardappelpartjes uit de airfryer. Snijd de aardappelen in partjes of wiggen van gelijke grootte. Maak ze niet te groot anders worden ze niet gaar. Je kan ook de hele aardappelen eerst 5-8 minuten voorkoken, vervolgens laten afkoelen en ze dan verder verwerken volgens dit recept. Je kan de aardappelpartjes natuurlijk ook makkelijk op de bbq (in een metalen bakje) of op de Ofyr klaar maken. Voor 4 personen:

Ingrediënten aardappelpartjes:

  • 4 grote vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g tot 1 kg)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano (optioneel) of 2 takjes
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm (optioneel) of 2 takjes

Bereidingswijze aardappelpartjes:

  1. Was en schil de aardappelen (of laat de schil erop voor extra textuur). Snijd de aardappelen in partjes of wiggen van gelijke grootte. Maak ze niet te groot anders worden ze niet gaar. Je kan ook de hele aardappelen eerst 5-8 minuten voorkoken, vervolgens laten afkoelen om ze dan verder te verwerken.
  2. Doe de aardappelpartjes in een grote kom en voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper en optionele kruiden zoals oregano en tijm toe. Meng goed, zodat alle partjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.
  3. Verwarm de airfryer voor op 200°C (390°F).
  4. Verdeel de gekruide aardappelpartjes gelijkmatig over het mandje van de airfryer in één enkele laag. Zorg ervoor dat de partjes elkaar niet overlappen, zodat ze gelijkmatig kunnen garen en knapperig worden.
  5. Bak de aardappelpartjes in de airfryer gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud het mandje halverwege de kooktijd om ervoor te zorgen dat alle kanten gelijkmatig bruin worden.
  6. Haal de knapperige aardappelpartjes uit de airfryer en serveer ze direct, eventueel met een dipsaus naar keuze, zoals ketchup, mayonaise, knoflook- of een yoghurtsaus.

Tip: Afhankelijk van de grootte van je airfryer moet je de aardappelpartjes mogelijk in meerdere porties bereiden om te voorkomen dat ze op elkaar gestapeld worden en niet knapperig worden.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...