Home Recepten Vijf warme alcoholische thee- en koffiecocktails

Vijf warme alcoholische thee- en koffiecocktails

door Peter Eemsing
0 reageer 3,1K views
koffiecocktails

Heb je zin in de winter of zie je er juist tegen op? Met deze vijf warme alcoholische thee- en koffiecocktails van koffieTcacao maak je van elk gezelschap een leuk gezelschap!

Warme chai-cocktail

 Ingrediënten

  • 2 zakjes zwarte chai thee
  • 1 eetlepel honing
  • 30 ml bourbon
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • kaneelstokje

Vul de helft van je glas met warm water en laat hier de twee zakjes zwarte chai thee in trekken. Roer een eetlepel honing door de thee. Na 7 minuten trekken kunnen de theezakjes er uit worden gehaald. Voeg 30ml bourbon toe en een eetlepel vers citroensap. Je maakt het af met wat vers geschaafde kaneel.

Hazelnoot koffiecocktail

Ingrediënten

  • één kop koffie
  • 15 ml hazelnoot siroop
  • 15 ml Bailey’s
  • 30 ml bourbon
  • 2 eetlepels opgeklopte slagroom

Doe de hazelnootsiroop, Bailey’s en bourbon in een glas. Vul het glas aan met warme koffie en roer alles goed door elkaar. Maak af met een grote dot slagroom bovenop.

Warme choco-cocktail

Ingrediënten

  • 25 gram chocolade chips
  • 50 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 45 ml Disaronno
  • maraschino kers

Verwarm in een klein pannetje de chocolade chips en slagroom en roer deze door elkaar. Voeg daarna de melk toe en warm het op tot net onder het kookpunt. Schenkt de Disaronno in je glas en vul het glas met je eerder gemaakte warme chocolade. Maak af met een toef slagroom en een maraschino kers bovenop.

Irish hot chocolate (voor 3 glazen)

Ingrediënten

  • 150 ml Guinness
  • 100 ml Bailey’s
  • 100 ml Irish whiskey
  • 1 eetlepel suiker
  • 30 gram cacaopoeder
  • 200 ml volle melk
  • 100 gr chocolate chips
  • Snufje zout

Warm de 150 ml guinness op in een pan. In een andere pan meng je de cacaopoeder, zout en suiker, hier voeg je de melk aan toe. Warm langzaam op terwijl je blijft roeren en voeg je chocolate chips toe. Schenk de Bailey’s en whiskey bij de warme chocolade. Voeg als laatste de warme Guinness toe en mix goed door elkaar.

Mexicaanse koffiecocktail

Ingrediënten

  • 200 ml warme koffie
  • 30 ml koffielikeur
  • 45 ml tequila
  • eetlepel bruine suiker
  • slagroom
  • theelepel cacaopoeder

Laat de suiker oplossen in de warme koffie. Schenk de gesuikerde koffie samen met de tequila en koffielikeur in een glas en maak het af met opgeklopte slagroom en cacaopoeder.

Alles over Koffie, Thee en Cacao kan je hier vinden! www.koffietcacao.nl

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...