Home Recepten Trofie al Pesto con Patate e Fagiolini

Trofie al Pesto con Patate e Fagiolini

door Peter Eemsing
0 reageer 11 views
Trofie al Pesto

Trofie pasta met pesto, aardappelen en sperziebonen.

De Essentie van Trofie al Pesto. Dit Italiaanse gerecht benadrukt het gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten. De aardappelen en sperziebonen voegen een hartige diepte toe, terwijl de basilicumpesto het geheel omhult met zijn aromatische, ziltige en romige smaak. Het is een uitstekend voorbeeld van hoe een paar eenvoudige ingrediënten samenkomen tot een maaltijd die zowel voedzaam als elegant is.


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 g trofie (of andere korte pasta zoals penne, fusilli of orecchiette)
  • 100 g sperziebonen, uiteinden verwijderd en in stukjes van 3 cm gesneden
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 3 el verse basilicumpesto (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • Zout naar smaak
  • 1-2 el extra vergine olijfolie

Voor Zelfgemaakte Pesto (optioneel):

  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 el extra vergine olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Verse Pesto Maken (indien zelfgemaakt)

  • Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook en een snufje zout in een vijzel of keukenmachine.
  • Stamp of blend tot een fijn mengsel. Voeg geleidelijk olijfolie toe totdat de pesto de gewenste consistentie heeft.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en zet apart.

2. Pasta en Groenten Koken

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze 2-3 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en kook nog eens 5 minuten, totdat de groenten bijna gaar zijn.
  • Voeg de trofie of andere pasta toe en kook alles samen volgens de verpakking (ongeveer 8-10 minuten) totdat de pasta al dente is.

3. Mengen met Pesto

  • Giet de pasta en groenten af, maar bewaar ongeveer 50 ml kookwater.
  • Doe alles terug in de pan. Voeg de pesto toe samen met een beetje kookwater en roer goed, zodat de saus de pasta en groenten bedekt. Voeg meer kookwater toe als dat nodig is om een smeuïge consistentie te krijgen.

4. Serveren

  • Verdeel de pasta over twee borden. Besprenkel met een beetje extra olijfolie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.

Waarom Trofie al Pesto Een Klassieker Is

De kracht van dit gerecht ligt in zijn eenvoud en balans. Het is niet alleen een culinair genot, maar ook een ode aan de Ligurische tradities. Met de juiste ingrediënten kun je de authentieke smaak van Italië in je eigen keuken creëren. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een etentje met vrienden!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...