Home Recepten Toad in the Hole recept

Toad in the Hole recept

door Peter Eemsing
0 reageer 36 views
Toad in the Hole recept

Dit Toad in the Hole recept is een traditioneel Brits ‘pub’ gerecht dat bestaat uit varkenssaucijzen die worden gebakken in een beslag dat lijkt op Yorkshire pudding. Het gerecht is bekend om zijn eenvoudige bereiding, waarbij de combinatie van knapperig beslag en sappige worsten een geliefde maaltijd is.

De herkomst van de naam, letterlijk ‘pad in het gat’, is onduidelijk. Volgens het Oxford English Dictionarydateert de vroegste vermelding van de term ‘toad in the hole’ uit 1787; Hannah Glasse vermeldde echter in 1747 een vergelijkbaar gerecht met duivenvlees onder de naam ‘pigeon in the hole’. Later, in de victoriaanse periode, werden diverse vleesresten in beslag gebakken om ‘toad in the hole’ te maken.

Eén van de vele verhalen is dat het recept voor het beslag komt uit de familie Pattison, een oud geslacht uit Hertfordshire, wat generaties lang is overgedragen van moeder op dochter. Het zou even betrouwbaar zijn als hun onderlinge vriendschap en hoe verser de eieren hoe mooier de gouden kleur.

Toad in the Hole wordt vaak geserveerd met jus (gravy), aardappelpuree en groenten zoals erwten, wortelen of broccoli.

Toad in the Hole recept met Gravy voor 2 Personen

Ingrediënten:
Voor de Toad in the Hole:
4 saucijzen
75 gram bloem
1,5 eieren (klop 1 ei en gebruik de helft, of gebruik een klein ei en een halve van een tweede)
150 ml melk
0,5 eetlepel mosterd
0,5 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel zonnebloemolie of druivenpitolie
Zout en peper naar smaak

Voor de Gravy:
1 eetlepel boter
1 kleine ui, fijngesneden
1 eetlepel bloem
250 ml runderbouillon
1 theelepel Worcestershire saus
1 theelepel mosterd (optioneel)
Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 60 minuten

Instructies:
Voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 220°C (200°C heteluchtoven).

Beslag maken:
Zeef de bloem in een grote kom en voeg een snufje zout toe.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek de eieren erin.
Voeg de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag zonder klontjes.
Voeg de rest van de melk toe en klop opnieuw tot het beslag glad is.
Roer de mosterd en tijm door het beslag.
Laat het beslag minstens 15 minuten rusten.

Saucijzen bereiden:
Verhit de olie in een ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten.
Haal de schaal voorzichtig uit de oven en leg de rundersaucijzen in de hete olie. Zet de schaal terug in de oven en bak de saucijzen 10 minuten, tot ze beginnen te bruinen.

Toad in the Hole samenstellen:
Haal de ovenschaal uit de oven en giet het beslag gelijkmatig over de saucijzen.
Zet de schaal onmiddellijk terug in de oven en bak 25-30 minuten, of tot het beslag gerezen en goudbruin is.

Gravy bereiden:
Terwijl de Toad in the Hole in de oven staat, smelt je de boter in een pan op middelhoog vuur.

Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze ongeveer 5-7 minuten tot de ui zacht en goudbruin is.

Strooi de bloem over de gebakken ui en roer goed door. Laat de bloem 1-2 minuten koken zodat de rauwe bloemsmaak verdwijnt, blijf continu roeren om klontjes te voorkomen.

Voeg geleidelijk de runderbouillon toe terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat de saus glad blijft en er geen klontjes ontstaan.

Breng de saus aan de kook en laat deze 5-10 minuten zachtjes pruttelen tot hij indikt.

Voeg de Worcestershire saus en mosterd toe (indien gebruikt) en roer goed door.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveren:
Haal de Toad in the Hole uit de oven en laat een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
Snijd in porties en serveer warm met de zelfgemaakte gravy.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...