Home Recepten Thaise Satesaus

Thaise Satesaus

door Peter Eemsing
1970 views
Thaise satesaus

Niets lekkerder dan zelfgemaakte Thaise satesaus. Maar dan de Thaise variant, zowel warm als koud te serveren. Lekker bij Fried Rice! Ook als je zelf verschillende soorten site stokjes maakt is dit een heerlijke begeleider, zowel bij garnalen als kip, lam of beef stokjes!

Satesaus is er in veel verschillende soorten en varianten maar dit is een van onze grote favorieten die ook nog eens vrij snel op tafel staat!

Hierbij een traditioneel Thai’s recept van mijn kook vriendin Nongrut Noppawan, de eigenaresse die de Thaise kookschool Blue Lagoon Thai Cooking School bezit op Koh Chang die wij verschillende keren hebben bezocht op onze reizen.

Thaise satesaus

 

Ingrediënten Thaise satesaus

300 gram kokosmelk
200 gram gemalen ongezouten pinda’s
20 gram Masaman curry pasta*
20 gram Panning curry pasta*
*Dit kan je ook vervangen door 40 gram rode curry pasta, mocht je de bovenstaande niet in huis hebben
80 gram kokossuiker
2 theelepels tamarinde sap of 1 theelepel tamarinde pasta
0,5 theelepel zout

Bereiding

Doe de kokosmelk voor de Thaise site saus in een wok en breng langzaam aan de kook op een lage stand. Mix de currypasta er goed door terwijl je roert Voeg de pinda’s en de rest van de ingrediënten erbij Laat het geheel langzaam 5 minuutjes sudderen, blijf ondertussen goed roeren Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer koud of nog beetje warm. Geniet van je zelfgemaakte Thaise Satesaus!

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...