Home Recepten Tacos de Carne Asada

Tacos de Carne Asada

door Peter Eemsing
0 reageer 12 views
Tacos de Carne Asada

Tacos de Carne Asada zijn een zomers Mexicaans gerecht met gegrild rundergehakt als vulling. “Carne Asada” betekent “gegrild vlees” en wordt meestal gemaakt met gemarineerd en gegrild rundvlees, geserveerd in zachte tortilla’s. Deze taco’s worden vaak gegarneerd met verse ingrediënten zoals avocado, kaas en kruiden. Met dit recept maak je eenvoudig een lekkere Mexicaanse maaltijd voor de warme zomeravonden. Je kan ook zelf de tortilla’s maken, dat recept kan je >hier< vinden.

Recept voor Tacos de Carne Asada voor 2 personen

Ingrediënten Tacos de Carne Asada:


250 gram rundergehakt
1 avocado, in blokjes gesneden
1 limoen, in partjes gesneden
70 gram witte kaas (zoals feta of queso fresco), in blokjes gesneden
Verse basilicum- of korianderblaadjes (naar smaak)
4 kleine zachte tortilla’s
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Instructies:
Voorbereiding:
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap om verkleuring te voorkomen.
Snijd de witte kaas in kleine blokjes.
Hak de basilicum- of korianderblaadjes grof.

Rundergehakt bereiden:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is (ongeveer 5-7 minuten). Zorg ervoor dat je het gehakt af en toe roert om het gelijkmatig te bakken.
Voeg komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat nog 2 minuten koken zodat de smaken goed kunnen mengen.

Tortilla’s verwarmen:
Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 1 minuut per kant, of tot ze lichtbruin en warm zijn. Je kunt ze ook kort in de magnetron verwarmen (ongeveer 20-30 seconden).

Taco’s samenstellen:
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de warme tortilla’s.
Voeg de blokjes avocado en witte kaas toe bovenop het gehakt.
Garneer met de verse basilicum- of korianderblaadjes.
Serveer de taco’s met partjes limoen aan de zijkant, zodat je naar smaak limoensap over de taco’s kunt persen.

Serveren:
Serveer de tacos direct, eventueel met extra limoensap, salsa of een schepje zure room naar smaak.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...