Home Recepten Spaghetti al Ragù di Lepre

Spaghetti al Ragù di Lepre

door Peter Eemsing
0 reageer 80 views
Spaghetti al Ragù di Lepre

“Spaghetti al Ragù di Lepre” is een Italiaans gerecht van spaghetti met een ragout gemaakt van hazenvlees (“lepre” betekent “haas” in het Italiaans). Ragù is een vleessaus die meestal langzaam wordt gekookt met een mengsel van tomaten, groenten en specerijen. In dit geval wordt de ragù bereid met hazenvlees, wat dit gerecht een rijke, diepe smaak geeft.

Dit gerecht is typisch voor bepaalde regio’s in Italië waar de jacht op wild een lange traditie kent. Het komt met name voor in de Toscaanse en Umbrische keuken. Omdat haas een sterke, wildachtige smaak heeft, wordt het vlees gemarineerd in rode wijn, kruiden en specerijen om het milder te maken en extra smaak toe te voegen.

In de bereiding wordt de hazenpoulet meestal eerst gemarineerd en vervolgens langzaam gestoofd in een saus met tomaten, groenten zoals ui, wortel en bleekselderij, en diverse kruiden zoals rozemarijn, tijm en laurier. Het resultaat is een rijke, smaakvolle ragù die perfect combineert met de spaghetti. Dit gerecht kan je in een pan, oven of ook heel goed in een slow- of pressure-cooker maken.

Bereiding Spaghetti al Ragù di Lepre:

Voorbereiding 30 minuten (exclusief marineren)

Marineren: Minstens 4 uur of idealiter een nacht

Kooktijd: 1,5 tot 2 uur

Totale tijd: 2 tot 2,5 uur (exclusief marineren)

Ingrediënten:

500g hazenpoulet, in kleine stukjes gesneden

500g spaghetti

1 fles rode wijn (voor het marineren)

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, gehakt

1 wortel, fijngesneden

1 stengel bleekselderij, fijngesneden

400 ml tomatenpuree of gepelde tomaten

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

2 laurierblaadjes

Olijfolie

Zout en peper naar smaak

Instructies:

Marineren: Plaats de hazenpoulet in een kom en giet de rode wijn erover. Voeg de rozemarijn, tijm en een snufje zout en peper toe. Laat het minstens 4 uur marineren, idealiter een nacht.

Voorbereiding: Verwijder de hazenpoulet uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en bewaar de vloeistof.

Bakken: Verhit olijfolie in een diepe pan en bak de hazenpoulet tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.

Groenten: In dezelfde pan, voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten tot ze zacht zijn.

Mengen: Voeg de hazenpoulet weer toe aan de pan samen met de gezeefde marinade, tomatenpuree, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes.

Koken: Laat het mengsel 2 tot 3 uur sudderen op laag vuur, of tot het vlees zacht is. In de pressure-cooker duurt dit 45 minuten op hoge druk.

Spaghetti: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveren Spaghetti al Ragù di Lepre: Meng de spaghetti met de hazenragout en serveer direct.

Afwerking: Optioneel kun je het gerecht garneren met een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...