Home Recepten Romige Zalm Pasta Met Verse Dille

Romige Zalm Pasta Met Verse Dille

door Peter Eemsing
0 reageer 47 views
Romige Zalm Pasta Met Verse Dille

Romige Zalm Pasta Met Verse Dille. Dit gerecht combineert pasta met een rijke, romige saus en malse stukjes zalm, afgemaakt met verse dille. Dit heb je in 25 minuten op je tafel staan!

Ingrediënten Romige Zalm Pasta Met Verse Dille voor twee personen:


200 gram strozzapreti of andere pasta
200 gram verse zalmfilet, in blokjes gesneden,  je kan ook pasta uit blik gebruiken op water maar dan moet je het wel even goed laten uitlekken. 
1 eetlepel olijfolie
1 kleine sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml kookroom
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Sap van 1/2 citroen
Zout en peper naar smaak
Verse dille, fijngehakt, plus extra voor garnering
Citroenschil (optioneel, voor garnering)

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Instructies:


Kook de Pasta:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Voeg de strozzapreti toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
Giet de pasta af en zet opzij.

Bereid de Zalm en Saus:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden sjalot toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut tot deze geurig is.
Voeg de blokjes zalm toe en bak tot ze net gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Haal de zalm uit de pan en zet opzij.
Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Laat het 2-3 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het citroensap toe. Roer goed door tot de kaas is gesmolten en de saus romig is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.

Combineer Pasta en Saus:
Voeg de gekookte strozzapreti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.
Voeg de gebakken zalm en de fijngehakte dille toe. Meng voorzichtig zodat de zalm niet uit elkaar valt.

Serveren:
Verdeel de pasta over twee borden.
Garneer met extra dille en eventueel een beetje citroenschil voor een frisse touch.

Opties en Variaties:
Extra Groenten: Voeg spinazie of groene asperges toe voor extra kleur en voedingswaarde.
Romige Twist: Voeg een scheutje witte wijn toe aan de saus voor extra diepte van smaak.
Kruidenvariatie: Probeer in plaats van dille eens basilicum of peterselie voor een andere smaakdimensie.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...