Home Recepten Romige kip curry

Romige kip curry

door Peter Eemsing
0 reageer 324 views
romige kip curry

Romige kip curry voor twee personen, waarbij alleen kokosroom wordt gebruikt voor een zachte textuur. Voor de kip gebruiken we kippendijen vanwege hun smaak, maar je kan ook kipfilet gebruiken.

De kokosroom kan apart worden gekocht, maar je kunt het ook zelf maken door een blik kokosmelk een nacht in de koelkast te zetten. De room zal naar de bovenkant stijgen en kan worden afgeschept voor gebruik. Dit deel is de kokosroom, terwijl het dunnere vocht dat overblijft kokosmelk is.

Kokosroom is een populaire keuze in de veganistische keuken als vervanger voor zuivelroom, en het wordt ook veel gebruikt in tropische dranken en desserts voor een rijke, kokosachtige smaak.

Ingrediënten Romige kip curry voor twee personen

  • 300 gram kippendijen, in blokjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel voor extra pit)
  • 250 ml kokosroom
  • 100 ml tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt voor garnering
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Bereidingswijze

1. Voorbereiding van de ingrediënten:
Snijd de kippendijen in blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn.

2. Kip bakken:
Verhit de olie in een diepe pan op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin, ongeveer 5-6 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

3. Saus maken:
In dezelfde pan, voeg meer olie toe indien nodig en bak de ui, knoflook en gember tot ze glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
Voeg currypoeder, kurkuma, komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak de kruiden 1-2 minuten mee tot ze geurig zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut.

4. Kip en kokosroom toevoegen:
Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan.
Giet de kokosroom erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.

5. Op smaak brengen:
Proef en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveren:
Serveer de curry warm, gegarneerd met verse koriander. Lekker met rijst of naanbrood.

Totale bereidingstijd
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 20-25 minuten
Totaal: 30-35 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...