Home Recepten Rode bietenburger, lekker vega

Rode bietenburger, lekker vega

door Peter Eemsing
0 reageer 115 views
rode bietenburger

Voor een lekker gezonde vegetarische rode bietenburger heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen of 4 burgers. Dit recept kan je in een koekenpan, op je bbq, in je airfryer of op je contactgrill maken.

Ingrediënten rode bietenburger:

2 grote gekookte rode bieten

1 blik kikkererwten van 400 gram

1 middelgrote ui

4 teentjes knoflook

Een handjevol verse koriander

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

4 hamburgerbroodjes

Garneringen zoals sla, tomaat en saus naar keuze

Bekijk ook ons recept voor knolselderij patat om bij je bietenburgers te serveren.

Bereidingstijd: Ongeveer 40 minuten

Bereiding rode bietenburgers

Begin met het raspen van de twee gekookte rode bieten. Open het blik kikkererwten, giet het vocht af en spoel de kikkererwten grondig onder koud stromend water om overtollig zout te verwijderen. Pureer de gespoelde kikkererwten vervolgens in een keukenmachine.

Combineer de geraspte bieten met de gepureerde kikkererwten in een grote kom. Snijd de ui en de knoflook fijn en hak de verse koriander grof. Voeg deze ingrediënten toe aan het bieten-kikkererwtenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm met je handen burgers. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide zijden voor ongeveer 5 tot 7 minuten, of tot ze een stevige korst hebben ontwikkeld.

Snijd intussen de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze eventueel lichtjes. Plaats een gebakken bietenburger op de onderste helft van elk broodje en voeg naar wens garneringen toe zoals sla, tomaat en saus. Plaats de bovenste helft van het broodje erop om de burger af te maken. 

Tip: Je kunt dit burger mengsel ook als vulling gebruiken voor je samosa’s 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...