Home Recepten Ramensoep met Gegrilde Kip

Ramensoep met Gegrilde Kip

door Peter Eemsing
0 reageer 57 views
Ramensoep met Gegrilde Kip

Ramensoep met Gegrilde Kip. Dit recept maakt de ramensoep lekker hartig met gegrilde kip. De kip wordt eerst gemarineerd en gegrild voor extra smaak, terwijl de kastanjechampignons, een gekookt ei en een pittig pepertje zorgen voor de volle smaak. 

Bereidingstijd voor twee personen:

Voorbereiding: 25 minuten (inclusief marineren)

Koken: 30 minuten

Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten Ramensoep met Gegrilde Kip:

2 kipfilets

200g udon-noedels

200g kastanjechampignons, in plakjes

2 eieren

1 pepertje, fijngesneden (verwijder zaden voor minder pit)

1 liter kippenbouillon

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ui, gesnipperd

Marinade: 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel gemberpoeder

Optioneel: lente-uitjes en/of sesamzaadjes voor garnering

Instructies:

Kip marineren: Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kipfilets hierin. Laat minimaal 15 minuten marineren.

Eieren koken: Kook de eieren gedurende 7-8 minuten voor een halfzachte dooier. Laat schrikken in koud water, pel en snijd doormidden. Zet opzij.

Kip grillen: Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipfilets tot ze volledig gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten per kant). Snijd in plakjes en zet opzij.

Noedels bereiden: Kook de udon-noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Champignons en pepertje bakken: Verhit 1 eetlepel sesamolie in een pan en voeg de knoflook, ui en fijngesneden pepertje toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg de kastanjechampignons toe en bak tot ze zacht zijn.

Bouillon op smaak brengen: Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg 2 eetlepels sojasaus toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Samenstellen: Verdeel de udon-noedels over de kommen. Leg de plakjes gegrilde kip en champignons erover. Giet de hete bouillon in elke kom. Plaats de half gekookte eieren in elke kom.

Garneren: Versier met lente-uitjes en sesamzaadjes, indien gewenst.

Serveren: Serveer de Ramensoep met Gegrilde Kip lekker heet.

Tip Verwarm je soepkommen voor, zodat je soep lekker lang warm blijft.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...