Home Recepten Penne con Pollo e Panna

Penne con Pollo e Panna

door Peter Eemsing
0 reageer 43 views
Penne con Pollo e Panna

Penne con Pollo e Panna betekent letterlijk “penne met kip en room” in het Italiaans, en dit gerecht brengt de smaak van Italië rechtstreeks naar je bord. Deze eenvoudige maar smaakvolle combinatie van malse stukjes kip met een fluweelzachte roomsaus, rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas, is perfect voor een doordeweekse maaltijd wanneer je iets snels wilt bereiden. 

Ingrediënten Penne con Pollo e Panna voor twee personen:


200 gram penne pasta
200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml kookroom (of slagroom)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

Kook de pasta:
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de penne toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 10-12 minuten, tot al dente. Giet de pasta af en zet apart.

Bak de kip:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak 5-7 minuten, tot de kip goudbruin is en gaar van binnen. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Bereid de saus:
Voeg in dezelfde pan de fijngehakte ui toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht en doorschijnend is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus 3-5 minuten sudderen, zodat deze iets indikt.
Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de saus tot deze volledig is gesmolten en de saus romig is.

Combineer en serveer:
Voeg de gebakken kip en de gekookte penne toe aan de saus en roer goed door, zodat alles bedekt is met de romige saus. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de penne con pollo e panna direct, gegarneerd met fijngehakte verse peterselie.

Tip:
Je kunt naar smaak extra ingrediënten toevoegen, zoals champignons, broccoli of spinazie, om het gerecht nog smaakvoller te maken.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...