Home Recepten Pasta Penne met Kip en Spinazie

Pasta Penne met Kip en Spinazie

door Peter Eemsing
0 reageer 32 views
Pasta Penne met Kip en Spinazie

Pasta Penne met Kip en Spinazie. Op een warme zomerdag is er niets fijner dan een lichte en smaakvolle maaltijd die je zonder gedoe kunt bereiden. Deze Pasta in Romige Saus is een ideale keuze voor een lunch of diner. De frisse spinazie geeft het gerecht een mooie, groene kleur, terwijl de romige saus en sappige kip zorgen voor een fijne balans tussen licht en hartig. 

Ingrediënten Pasta Penne met Kip en Spinazie voor twee personen:


200 gram penne pasta
200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gram verse spinazie
200 ml kookroom (of slagroom)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor garnering
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie of extra spinaziebladeren (voor garnering)

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Bereidingswijze:

Kook de pasta:
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de penne toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 10-12 minuten, tot al dente. Giet de pasta af en zet apart.

Bak de kip:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak 5-7 minuten, tot de kip goudbruin is en gaar van binnen. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Bereid de saus:
Voeg in dezelfde pan de fijngehakte ui toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht en doorschijnend is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus 3-5 minuten sudderen, zodat deze iets indikt.
Voeg de spinazie toe en roer door de saus tot de spinazie is geslonken, ongeveer 2 minuten.

Combineer en serveer:
Voeg de gebakken kip en de gekookte penne toe aan de saus en roer goed door, zodat alles bedekt is met de romige saus. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze smelt en de saus extra romig wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta direct, gegarneerd met extra Parmezaanse kaas en eventueel wat verse peterselie of extra spinaziebladeren.

Tip:
Je kunt naar smaak meer groenten toevoegen, zoals champignons, voor extra textuur en smaak.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...