Home Recepten Mexicaanse Burrito

Mexicaanse Burrito

door Peter Eemsing
0 reageer 116 views
Mexicaanse Burrito

Als een liefhebber van de Mexicaanse keuken, geniet ik echt van een goede Mexicaanse burrito. Die bestaan meestal uit een kleine tarwetortilla, die wordt opgevouwen rond een vulling, meestal met vlees, bonen, rijst, kaas, en soms andere ingrediënten zoals groenten of salsa.

Wist je dat het woord “burrito” “kleine ezel” betekent in het Spaans. Dit verwijst naar de manier waarop de tortilla is opgerold, wat lijkt op de bundels die traditioneel op de rug van een ezel worden vastgebonden.

Hoewel burrito’s tegenwoordig overal ter wereld populair zijn, komen ze oorspronkelijk uit de noordelijke regio’s van Mexico. Er zijn veel regionale varianten die ik lekker vindt, waaronder de “burrito suizo” (een burrito bedekt met gesmolten kaas en saus), de “burrito mojado” (een “natte” burrito bedekt met saus), en de “California burrito” (een variant die je kan vinden in Zuid-Californië die vaak Franse frietjes als vulling gebruikt).

De enorme burrito’s die je vaak in Amerika tegenkomt verschillen veel van de traditionele Mexicaanse burrito’s, die doorgaans kleiner zijn en hebben minder soorten vulling hebben. Z’n hele grote burrito is vaak een complete maaltijd die ze in Amerika als snack naar binnen schuiven.

Deze Mexicaanse burrito is makkelijk te maken op je vlakgrill. Je kan natuurlijk met de ingrediënten spelen en probeer zelf eens de seasoningsmix te maken.

Mexicaanse Burrito ingrediënten
2 tortilla wraps

120 gram kippendijfilet, in stukjes geknipt maar je kunt hem ook vegetarisch maken.
80 gram voorgekookte kidneybonen, gewassen en drooggedept
60 gr rode puntpaprika, in lange repen
8 gram fajita seasoningmix
1 tomaat, vruchtvlees eruit en in repen
½ rode ui, in ringen
½ eetrijpe avocado, in plakjes
handje bio mais, gewassen en drooggedept
geraspte kaas naar keuze
olijfolie e.v.
+ handje veldsla

tortillachips (optioneel)

Hoe maak je ze?
Warm je grill voor op 180 gr. Voor 2 min. Meng de kipstukjes met een scheut olijfolie en de seasoningmix in een kom. Zodra de PRE-warm klaar is leg je de stukjes, goed verspreid op de grill en sluit je de klep. Ondertussen maak je de andere ingrediënten kaar. De ui zet je even apart, de rest kun je alvast op de wraps verdelen in het midden. Zodra de kip gaar is kan die erbij en leg je de ui nog even op de grill voor 1 min. Die kan je daarna ook op de wraps doen. Maak met een kwastje de grill schoon. Rol de wraps dicht (2 buitenkanten naar binnen en dan van voor naar achteren oprollen), leg ze 2 a 3 min. op de grill, snij schuin door de helft en geniet! Lekker met wat tortillachips

Je kunt de seasoning ook zelf maken:

1½ el paprikapoeder

1 el kerriepoeder

3 tl korianderpoeder/ketoembar

2 tl komijn

1 tl chilivlokken

1 versgeraspte gember

snuf kaneel
snuf kruidnagelpoeder

Tip voor je apparatuur:

Wartmann keramische contactgrill

Met deze gloednieuwe Wartmann keramische contactgrill maak je in een handomdraai krokante tosti’s, panini’s, lekkere gegrilde groenten en wat denk je van heerlijke biefstukjes of homemade hamburgers. Er zit zelfs een kerntemperatuur meter bij die er voor zorgt dat je vlees perfect rare, medium rare of well done is. Deze nieuwe Wartmann grill is Pfas vrij en word geleverd met een extra wafelplaten. Dit recept voor de Mexicaanse burrito is ook gemaakt op deze vlakgrill!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...