Home Recepten Makkelijke risotto met kastanjechampignons en spinazie

Makkelijke risotto met kastanjechampignons en spinazie

door Peter Eemsing
0 reageer 36 views
Risotto met kastanjechampignons en spinazie

Risotto is een iconisch gerecht uit Noord-Italië, geliefd om zijn romige textuur en rijke smaak. Deze variant van Risotto met kastanjechampignons en spinazie combineert de aardse smaak van paddenstoelen met de frisse, groene tonen van spinazie.

Dit risotto recept is bedoeld voor 2 tot 3 personen, afhankelijk van de portiegrootte en of je het als hoofdgerecht of bijgerecht serveert. Voor een maaltijd voor meer mensen kun je eenvoudig de ingrediënten verdubbelen of aanpassen.

Ingrediënten:

  • 150 g risottorijst (bijvoorbeeld Arborio of Carnaroli)
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g verse spinazie
  • 500 ml warme groente- of kippenbouillon
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie of boter
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse kruiden zoals tijm of rozemarijn

Bereidingswijze risotto met kastanjechampignons en spinazie:

  1. Bak de champignons
    Verhit 1 eetlepel olijfolie of boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  2. Fruit de aromaten
    Verhit de resterende olie of boter in een brede pan. Voeg de ui toe en fruit op laag vuur tot deze glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en bak kort mee.
  3. Voeg de rijst toe
    Doe de risottorijst in de pan en roer goed door, zodat alle korrels bedekt zijn met de olie of boter. Bak 1-2 minuten tot de rijst licht glazig wordt.
  4. Blus af met witte wijn
    Schenk de witte wijn in de pan en roer totdat de wijn volledig is opgenomen door de rijst.
  5. Bouillon toevoegen
    Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst. Blijf roeren totdat de bouillon bijna is opgenomen. Herhaal dit proces, een soeplepel per keer, gedurende ongeveer 18-20 minuten. De rijst moet gaar zijn, maar nog een beetje ‘bite’ hebben.
  6. Spinazie en champignons mengen
    Voeg de gebakken champignons en de spinazie toe aan de risotto. Roer goed door totdat de spinazie geslonken is.
  7. Afwerking
    Haal de pan van het vuur en meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto 1 minuut rusten.
  8. Serveren
    Schep de risotto op borden en garneer met verse kruiden zoals tijm of rozemarijn voor extra smaak en presentatie.

Geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker! Perfect te combineren met een glas droge witte wijn.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...