Deze lamskoteletten met venkel smaken heerlijk met wat couscous een frisse appel salade met sumak. Bak er wat Arabisch platbrood bij en je maaltijd is helemaal compleet!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 3 el olijfolie
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl harissa
- 2 venkelknollen , elk in 6 parten gesneden (groen bewaren voor de garnering)
- 50 gr roomboter
- 6 lamskoteletten (of 12 als het wat grotere vleeseters zijn)
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 6 dl water
Bereidingswijze lamskoteletten met venkel:
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 15 minuten. Meng de tomatenpuree met de harissa en voeg het water daaraan toe. Roer goed door en giet het water vervolgens in de pan, breng aan de kook en voeg dan de venkel toe. Laat afgedekt gedurende 10 minuten zachtjes koken. Haal dan de deksel van de pan en laat e.e.a. nog 5 minuten inkoken. Verhit tijdens het inkoken in een braadpan de roomboter, bestrooi de lamskoteletjes met zeezout en peper en bak ze aan elke kant in 2 minuten gaar in de braadpan.
Doe de venkel in een mooie schaal, leg de lamskoteletten er vervolgens op en serveer de lamskoteletten met venkel direct uit.
Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl