Home Recepten Kruidige boontjes

Kruidige boontjes

door Christa Dreef
297 views
kruidige boontjes

Dit recept voor kruidige boontjes vormt het perfecte bijgerecht voor de eiercurry en boterkip, die je ook kunt vinden op de recepten pagina van deze website. De boontjes zijn heerlijk kruidig van smaak door de toevoeging van verse gember, mosterdzaad en zwarte sesamzaadjes.

Ingrediënten:

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 cm verse gember
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 l tomatenpuree
  • 1/2 tl bruin mosterdzaad
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 tl fijngehakte verse munt

Bereidingswijze kruidige boontjes:

Maak de boontjes schoon, halveer ze en blancheer 1 minuut in kokend water. Giet de boontjes af en koel met koud water.

Schil de gember en rasp fijn. Giet de olijfolie in een warme wok, doe de sesamzaadjes en mosterdzaad erbij en roerbak 1 minuut. Voeg dan de boontjes toe, schep de boontjes goed om en vervolgens roer je de tomatenpuree, zout, kurkuma en peper er door. Tot slot voeg je de fijn geraspte gember toe. Roerbak alles totdat de boontjes beetgaar zijn. Serveer de kruidige boontjes als bijgerecht bij boterkip en eiercurry en strooi er voor het serveren wat verse fijngehakte munt over.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...