Home Recepten Knolselderij blokjes met peterselie

Knolselderij blokjes met peterselie

Deze knolselderij blokjes kan je ook goed in een airfryer of op een contactgrill maken.

door Peter Eemsing
0 reageer 45 views
Knolselderij Blokjes met peterselie

Dit simpele maar smaakvolle bijgerecht van gebakken knolselderij blokjes met peterselie is perfect voor de herfst- en wintermaanden, wanneer knolselderij op zijn best is. Deze veelzijdige wortelgroente, met zijn aardse en licht nootachtige smaak, wordt gecombineerd met aromatische ui, knoflook en verse peterselie voor een rustieke touch.

Deze gebakken knolselderijblokjes met peterselie zijn een heerlijk bijgerecht bij een malse biefstuk, waarbij de aardse en nootachtige smaak van de knolselderij mooi contrasteert met het sappige vlees. Ze passen ook uitstekend bij gebraden kip of een stuk vis zoals zalm of kabeljauw.

Ingrediënten gebakken knolselderij blokjes met peterselie (voor 2 personen):


1 middelgrote knolselderij
2 eetlepels olijfolie of weideboter
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1/2 theelepel gemalen komijn (optioneel, voor extra smaak)
1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:


Voorbereiden van de knolselderij:
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kook de knolselderijblokjes in licht gezouten water voor ongeveer 5-7 minuten, of totdat ze licht zacht beginnen te worden. Giet af en laat uitlekken.

Knolselderij bakken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht en glazig is.
Voeg de knoflook en (optioneel) de gemalen komijn toe en bak kort mee tot de knoflook geurig is.

Knolselderij toevoegen:
Voeg de knolselderijblokjes toe aan de pan en bak ze rondom goudbruin. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten; roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
Breng op smaak met zout en peper.

Afwerking:
Haal de pan van het vuur en strooi de verse peterselie over de gebakken knolselderij.
Schep alles goed om zodat de peterselie gelijkmatig verdeeld is.

Serveren:

Serveer die knolselderij blokjes met peterselie direct als warm bijgerecht.
Tip: Voor een extra krokante textuur, kun je de knolselderij langer bakken tot de randjes mooi goudbruin en licht krokant zijn.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...