Home Recepten Kastanjechampignon roomsaus

Kastanjechampignon roomsaus

door Peter Eemsing
0 reageer 34 views
kastanjechampignon roomsaus

Kastanjechampignon roomsaus. Zoek je een manier om je pasta, risotto of dat favoriete vleesgerecht net iets specialer te maken? Dan is deze kastanjechampignon roomsaus echt iets voor jou. Deze saus, rijk aan verse kastanjechampignons, is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Bovendien is de saus ontzettend veelzijdig. Of je nu een romige touch aan je risotto wilt toevoegen, je pasta wilt verrijken of je biefstuk naar een hoger niveau wilt tillen, deze saus is je beste vriend. (+/- Kcal 249 per portie van 100 ml)

Recept voor 500 ml Kastanjechampignon Roomsaus:

+/- Kcal 124 per 50 ml.

Benodigdheden:

  • 300 gram kastanjechampignons, fijngesneden
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 gram ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: wat verse peterselie voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Begin met het smelten van de boter in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de sjalotten toe en laat ze zacht worden, wat ongeveer 2-3 minuten duurt.
  3. Daarna kan de knoflook erbij, bak deze ongeveer 1 minuut mee.
  4. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en een mooi kleurtje krijgen, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  5. Blus het geheel af met de witte wijn en laat het even inkoken, zo’n 2 minuten.
  6. Voeg daarna de slagroom en tijm toe. Laat de saus zachtjes sudderen tot het wat ingedikt is, ongeveer 10-15 minuten, en roer af en toe.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de saus warm over je gerecht en maak het eventueel af met wat verse peterselie.

Extra tip:

Voor een nog fijnere en rijkere smaak kun je een scheutje cognac toevoegen. Doe dit nadat je de champignons hebt gebakken en voordat je de slagroom toevoegt. Laat het even inkoken om de alcohol te laten verdampen en de smaken te verdiepen, wat je saus een extra dimensie geeft.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...