Home Recepten Groente couscous

Groente couscous

door Christa Dreef
0 reageer 766 views
groente couscous

Deze groente couscous maak je met parelcouscous. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous en wordt veelal in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël gegeten. Parelcouscous wordt gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Het heeft wel wat weg van parelgort, maar is m.i. wat lichter van structuur.

Ingrediënten groente couscous:

  • 300 gr parelcouscous
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr doperwten
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 1/4 theelepel zout
  • 5 gr verse peterselie
  • 5 gr verse koriander
  • 5 gr verse munt

Bereidingswijze groente couscous:

In tegenstelling tot gewone couscous, die ik altijd gaar stoof, kook ik parelcouscous in groentebouillon al dente. Daarvoor doe je ongeveer 2 liter water in de pan met een eetlepel groentebouillon. Na ongeveer 11 minuten is de parelcouscous klaar.

Giet de parelcouscous af in een zeef, doe in een mooie schaal en roer er twee eetlepels olijfolie van een hoogwaardige kwaliteit door. Ik gebruik daar voor de grand cru van Valderrama.

Terwijl je de parelcouscous kookt snijd je de bosui in ringetjes. De komkommer moet je ontdoen van de zaadlijsten en vervolgens snijd je de komkommer in kleine blokjes. De doperwten komen bij mij meestal gewoon uit de diepvries en die blancheer ik twee minuten in al kokend water. Giet ze af en meng met de komkommer en bosui. Al deze ingrediënten roer je vervolgens door de couscous in de schaal. Roer het zout en peper er daarna goed door. Rasp de schil van de halve citroen (gebruik daarvoor een fijne rasp) en pers de halve citroen uit. Meng het citroensap door de couscous en strooi de citroenrasp eroverheen. Maak de couscous af door de kruiden (peterselie, koriander en munt) fijn te hakken en erop te strooien. Roer alles dan nog eens goed door en serveer uit. Lekker met Marokkaanse gehaktballetjes en pittige watermeloensalsa.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...