Home Recepten Gestoofde kabeljauwfilet met wortelsaus

Gestoofde kabeljauwfilet met wortelsaus

door Christa Dreef
338 views
gestoomde kabeljauwfilet met wortelsaus

Dit recept voor gestoofde kabeljauwfilet met wortelsaus leent zich prima als hapje vooraf. Door de kabeljauw kort in de Crock-Pot te stoven, blijft de structuur van de vis mooi behouden en verkrijg je een perfecte garing. Met dit recept maak je zo’n 8 amuse hapjes, of 4 voorgerechten.

Ingrediënten:

  • 10 jonge wortels (bosje)
  • 80 g boter
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml volle melk
  • 2 steranijzen
  • 1 laurierblaadje
  • 1/4 theelepel suiker
  • 1 kruimige aardappel
  • 10 gram verse peterselie
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze gestoofde kabeljauwfilet met wortelsaus:

Maak de wortels schoon. Hou er 1 apart, die snijd je mooi brunoise, dus in zo klein mogelijke blokjes. De rest van de wortels snijd je in stukken. Schil de aardappel en snijd ook in stukken. Smelt de boter in een pan, doe de wortels er bij en laat ze met deksel op de pan zachtjes zo’n 5 minuten stoven. Schenk de bouillon en de melk er vervolgens bij en kruid met 1/4 theelepel peper, 1/4 theelepel zout en de suiker. Voeg daarna de aardappel, steranijs en laurier toe en breng langzaam aan de kook. Laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder de steranijs en de laurier en pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep vervolgens door een fijne zeef en doe in een schoon pannetje. Zet weg tot gebruik.

Snijd de kabeljauwfilet in vier mooie stukken, (of 8 wat kleinere stukken als je het gerecht als amuse serveert). Bestrooi de kabeljauwfilets met 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper en stoof de kabeljauw gedurende 3 minuten in je Crock-Pot. Leg de kabeljauwfilet met de huid naar beneden op het rooster (leg een stukje bakpapier op het rooster dan blijft de huid niet aan het rooster kleven) en sluit de Crock-Pot. Hak de peterselie fijn. Doe een schepje saus in een kom of op een bord en leg de kabeljauw met de huid naar boven op de saus. Bestrooi met een beetje brunoise gesneden rauwe wortel en de fijngehakte peterselie.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...