Home Nieuws Op zoek naar de Granaatappel

Op zoek naar de Granaatappel

door Peter Eemsing
0 reageer 1,3K views

Op woensdag 1 februari startte de NTR met het nieuwe programma ‘Op zoek naar de Granaatappel’, met koks Nadia Zerouali en Merijn Tol.

In zes afleveringen krijgen Nadia en Merijn via een gezamenlijke passie, koken, toegang tot de levens van zes bijzondere en sterke vrouwen in het Midden Oosten. Tijdens het eten of in de keuken vertellen de vrouwen over hun leven en het land waarin zij wonen. Allemaal proberen ze iets op te bouwen in een wereld waarin niets zeker is, en vol verrassingen is. Maar één ding is zeker: elke dag moet er gekookt worden, en van de granaatappel moet zo veel mogelijk worden genoten!

Op zoek naar de Granaatappel, met 6 portretten van uiteenlopende Arabische vrouwen – staat symbool voor de diversiteit van de Arabische vrouw, de Arabische keuken en de Arabische wereld. Nadia en Merijn nemen de kijkers mee naar de keukens van Hoda, een dynamische vrouw uit de Libanese upperclass en Rima, een ondernemende boerenvrouw die in een traditioneel druzendorp in het Choufgebergte woont en haar waren verkoopt op de boerenmarkt. Ook bezoeken Merijn en Nadia de Syrische Oum Ratib, die met haar twee dochters en kleinkinderen in een klein vluchtelingenkamp woont.

Ze leren de Irakese Alice kennen, die deel uitmaakte van een gefortuneerde familie, tot die van de ene dag op de andere uit de gratie viel van Saddam. Ze leeft nu in Beirut waar ze eten rondbrengt bij gezinnen die gevlucht zijn voor Daesh. En Tv-kok Deema, een beroemde personality in Jordanië, vraagt Nadia en Merijn mee te koken in haar dagelijkse liveshow. De serie start met het verhaal van Oum Hamza, een sterke Jordanese die samen met een aantal moslimvrouwen het biscuithouse en soaphouse in het noorden van het land bestiert.

Een aanrader om te zien!

Na iedere aflevering worden de recepten online beschikbaar gesteld op www.ntr.nl

Uitzendingen: 1 februari t/m 8 maart, elke woensdag om 19.20 uur op NPO 2 of op uitzending gemist.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...