Home Recepten Geroosterde Bloemkoolroosjes

Geroosterde Bloemkoolroosjes

door Peter Eemsing
0 reageer 26 views
Geroosterde Bloemkoolroosjes

Zin om bloemkool eens op een andere manier te proberen? Deze geroosterde bloemkoolroosjes in een kruidige marinade zijn precies wat je zoekt! Vergeet de saaie, gestoomde bloemkool – met deze simpele kruidenmix krijgt hij een heerlijke, pittige smaak en een lekker knapperig randje uit de oven. Dit gerecht is perfect als bijgerecht, een lichte maaltijd, of zelfs als gezonde snack. En het mooiste is: je hebt het in een halfuurtje op tafel staan.

Geroosterde Bloemkoolroosjes voor twee personen

Ingrediënten:

Voor de bloemkool:

  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de kruidenmarinade:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder (voor extra rooksmaak, optioneel)
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel cayennepeper (of meer als je van pit houdt)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse kruiden zoals oregano of tijm (voor garnering)

Bereiding Geroosterde Bloemkoolroosjes:

1. Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes. Dep ze droog met een schone doek of keukenpapier.

2. Kruidenmarinade maken:
In een grote kom meng je de olijfolie, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn, kurkuma, cayennepeper, fijngehakte knoflook, zout, zwarte peper en citroensap. Voeg de bloemkoolroosjes toe en hussel alles goed door elkaar, zodat elk roosje bedekt is met de marinade.

3. Roosteren:
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde bloemkoolroosjes gelijkmatig over de bakplaat. Besprenkel ze licht met nog een beetje olijfolie. Rooster de bloemkool 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de roosjes halverwege een keer om voor een gelijkmatige garing.

4. Serveren:
Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en doe ze op een mooie serveerschaal. Garneer met wat verse kruiden zoals oregano of tijm voor een extra smaakboost en een frisse touch.

En dat is het! Simpel, snel en zo lekker dat je deze geroosterde bloemkoolroosjes keer op keer wilt maken. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...