Home Recepten Gegrilde Tonijn met taugé salade

Gegrilde Tonijn met taugé salade

door Christa Dreef
1053 views

Met warm weer is het eten van een frisse salade met gegrilde tonijn altijd lekker.
De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor een salade voor 4 personen als voorgerecht.

Rondom tonijn heerst er grote verwarring. Kunnen we zonder schuldgevoel nu wel of niet een stukje sushi, een broodje, een salade of pasta van deze aanlokkelijke vissoort consumeren? Het antwoord is niet eenzijdig, blijkt uit de tonijnwijzer, klik hier. Neem als je de mogelijkheid hebt een skipjack tonijn.

Ingrediënten gegrilde tonijn salade:

250 gram taugé
3 bosuitjes
½ komkommer
2 stuks little gem sla
2 eetlepels sesamolie
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vissaus
2 theelepels honing
2 theelepels mirin
2 eetlepels sojasaus
4 tonijnsteaks van elk 100 gram

Versgemalen zwarte peper, ongeveer 1 theelepel

Bereidingswijze gegrilde tonijn:

In vergiet taugé met kokend water overgieten. Bosuitjes in ringetjes snijden. Komkommer met schil in heel dunne reepjes snijden. Van sesamolie, 2 el olijfolie, vissaus, mirin en honing dressing kloppen. Grillpan verhitten. Tonijn met vers gemalen zwarte peper bestrooien. Met de rest van olie tonijn bestrijken en aan beide kanten 1 minuut grillen. Leg op elk bord drie blaadjes sla. Taugé, bosui en komkommer erover verdelen en besprenkelen met de dressing. Tonijn na 2 minuten afblussen met twee eetlepels sojasaus en vervolgens de gegrilde tonijn bovenop de salade leggen.

Ook lekker!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...