Home Recepten Gebakken witlof

Gebakken witlof

door Peter Eemsing
0 reageer 174 views
gebakken witlof

Dit gerecht met gebakken witlof, uien en spekplakjes is een snelle en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Eventueel zou je er een pasta bij kunnen serveren en voor de vegetarische lezers kan je het spek vervangen door oesterzwammen.

Recept voor Gebakken Witlof met Uien en Spekplakjes voor Twee Personen

Totale bereidingstijd: Ongeveer 30 minuten

Ingrediënten:

4 stronken witlof, gewassen en in de lengte gehalveerd

1 grote ui, in ringen gesneden

8 plakjes spek, in kleinere stukjes gesneden (of oesterzwammen)

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Bereiding gebakken witlof:

Voorbereiding (5 minuten)

Snijd de witlof en ui zoals aangegeven en snijd de spekplakjes in kleinere stukjes. Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.

Bak de Kleine Spekplakjes (5-6 minuten)

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekplakjes toe en bak ze tot ze knapperig zijn. Verwijder de spekplakjes uit de pan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om overtollig vet te absorberen.

Fruit de Ui (5 minuten)

Gebruik het achtergebleven spekvet in de pan om de uiringen te bakken. Bak ze tot ze zacht en transparant zijn.

Bak de Witlof (10 minuten)

Voeg de olijfolie en de halve stronken witlof toe aan de pan met de uien. Bak de witlof ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en enigszins zacht zijn. (eventueel met de oesterzwammen)

Meng en Breng op Smaak (2 minuten)

Voeg de gebakken spekplakjes weer toe aan de pan. Voeg indien nodig zout en peper toe.

Serveren

Verdeel de gebakken witlof, uien en spek over twee borden en serveer onmiddellijk.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...