Home Recepten Frisse komkommer en dille salade

Frisse komkommer en dille salade

door Peter Eemsing
0 reageer 25 views
frisse komkommer en dille salade

Deze frisse komkommer en dille salade is een perfect bijgerecht voor warme zomerdagen of als een lichte, verfrissende aanvulling op je maaltijd. De combinatie van knapperige komkommer, aromatische dille, en een romige dressing op basis van Griekse yoghurt zorgt voor een heerlijk evenwicht van smaken en texturen. Deze salade is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook gezond en vol van smaak. Of je het nu serveert bij een barbecue, een picknick, of gewoon als een lichte lunch, deze komkommer en dille salade zal zeker een favoriet worden aan je tafel.

Ingrediënten frisse komkommer en dille salade voor 2-4 personen:


2  komkommers
1/2 kleine witte ui
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
4 eetlepels Griekse yoghurt (of zure room voor een rijkere smaak)
1 eetlepel witte wijnazijn (of appelciderazijn)
1 theelepel suiker (optioneel, voor een licht zoete smaak)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies:
Voorbereiding van de komkommers:
Was de komkommers grondig en snijd de uiteinden af.
Snijd de komkommers in dunne plakjes of halve maantjes, afhankelijk van je voorkeur.

Voorbereiding van de ui:
Pel de ui en snijd hem in zeer dunne halve ringen.
Als de smaak van rauwe ui te sterk is, kun je de gesneden ui kort onder koud water afspoelen en vervolgens droogdeppen.

Salade mengen:
In een kom, meng de Griekse yoghurt (of zure room) met de witte wijnazijn, fijngehakte dille, zout, en peper. Voeg de suiker toe als je een beetje zoetheid wilt.
Voeg de gesneden komkommers en uien toe aan de kom en meng alles voorzichtig, zodat de komkommers goed bedekt zijn met de dressing.

Serveren:
Laat de salade 10-15 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken, indien gewenst.
Serveer de salade koud, direct uit de koelkast, als bijgerecht of als lichte snack.

Tips:
Je kunt de smaak variëren door een klein beetje knoflook of citroensap toe te voegen aan de dressing.
Voor een extra crunch kun je wat geroosterde zonnebloempitten of walnoten over de salade strooien.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...