Home Recepten Frambozenijs met frambozensaus

Frambozenijs met frambozensaus

door Christa Dreef
0 reageer 1,9K views
frambozenijs

Een heel eenvoudig dessert om te maken is dit recept voor frambozenijs met frambozensaus. Op de foto vrij basic geserveerd, maar je kunt het geheel natuurlijk aankleden met verse frambozen, chocolade, slagroom etc.

Overigens kun je dit frambozenijs ook prima afmaken met aardbeien, kersen of rode bessen.

Recept voor 6-8 personen | voorbereiding 15 minuten | wachttijd 6 uur

Ingredienten frambozenijs

Voor het ijs heb je nodig;

375 ml slagroom
250 ml gecondenseerde melk
250 g frambozen (vers of ontdooid uit de diepvries)

 

Bereiding frambozenijs

Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel lekker lobbig. Schep de (ontdooide) frambozen erdoor. Schep het mengsel in een langwerpige diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in de vriezer minstens een uurtje of 6 bevriezen.

Haal het ijs een half uur voor gebruik uit de vriezer zodat het iets zachter wordt.

Voor de saus heb je nodig:

250 g frambozen. 1 eetlepel water en 100 g suiker

Doe de framzbozen met het water in een steelpannetje en verhit op een half hoog vuur. Voeg al roerende de suiker toe (als je van zoet houdt doe je er gewoon wat meer bij en anders wat minder). Zelf voeg ik altijd suiker op smaak toe, maar 100 gram is een prima gemiddelde. Blijf zachtjes  tot de suiker helemaal gesmolten is en laat de saus vervolgens afkoelen.

Giet een beetje saus over de frambozenboomstam en serveer de rest er apart bij.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...