Home Recepten Farfalle met kip en shiitake

Farfalle met kip en shiitake

door Peter Eemsing
0 reageer 26 views
farfalle met kip en shiitake

Hier is een lekker recept voor farfalle met kip en shiitake. Dit gerecht is romig en vol van smaak, en het is precies goed voor twee personen. De pasta combinatie van kip, paddenstoelen, en een beetje knoflook zorgt voor een fijne, hartige saus. Spinazie voegt wat extra groen toe, en Parmezaanse kaas maakt het af. Alles is binnen een half uur klaar, dus ideaal voor een eenvoudig, smaakvolle maaltijd.

Farfalle met Kip en Shiitake voor Twee Personen

Ingrediënten:
150 g farfalle (vlinderpasta)
200 g kipfilet, in blokjes gesneden
100 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 ml kookroom
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
50 g spinazie (optioneel)
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie of basilicum voor de garnering

Bereidingstijd:
Ongeveer 30 minuten.

Bereiding:


Pasta koken (10-12 minuten): Zet een pan met water en zout op en kook de farfalle volgens de verpakking (ongeveer 10-12 minuten), tot het nog een beetje stevig is. Giet af en zet apart.

Kip bakken (5-7 minuten): Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe, breng op smaak met zout en peper, en bak ze in 5-7 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

Shiitake en ui bakken (5 minuten): Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de shiitake en ui toe. Bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

Saus maken (5 minuten): Giet de kookroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het 2-3 minuten sudderen tot het een beetje dikker wordt. Voeg de spinazie toe als je die gebruikt, en laat slinken.

Kip en pasta toevoegen (2-3 minuten): Doe de kip en farfalle terug in de pan. Roer alles goed door elkaar, zodat de pasta de saus goed opneemt. Warm nog 2-3 minuten door.

Serveren: Verdeel over twee borden, strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer met peterselie of basilicum.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...