Home Recepten Een Indian summer salade van couscous met spinazie en appel.

Een Indian summer salade van couscous met spinazie en appel.

door Peter Eemsing
0 reageer 84 views
Indian summer salade

Een Indian summer salade van couscous met spinazie en appel. Couscous is een traditioneel Berbers gerecht dat je wellicht al kent uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het bestaat uit kleine korreltjes gemaakt van durumtarwe of gerst. Je zou het kunnen zien als een brug tussen pasta en granen, gezien de textuur en bereidingswijze.

Bij het bereiden van couscous, stoom je de korrels boven een pot met kokend water of bouillon, totdat ze zacht en luchtig zijn. Dit proces zorgt ervoor dat de couscous de smaken van de ingrediënten waarmee je het combineert goed opneemt. Tegenwoordig koken we de couscous vaak in water of bouillon.

Je kan het gebruiken met veel ingrediënten, zoals gegrilde groenten, noten, gedroogd fruit, en verse kruiden, waardoor het een makkelijke keuze is voor veel salades. Je kunt ook creatief zijn en het gebruiken als vulling voor groenten zoals paprika’s, aubergines of tomaten. Couscous is ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een bbq of stoofvlees. 

Terwijl je het kookt, zul je merken dat het snel klaar is, waardoor het een handige optie is voor je drukke werkdagen voor maaltijdsalades of een makkelijke schotel uit je tajine.

Deze salade kan je ook maken met peer ipv appel en is ook lekker met bijvoorbeeld Lamsmerquez worstjes.

Ingrediënten voor twee personen:

100 gram couscous

200 ml water of kippenbouillon

1 middelgrote appel, of peer in kleine blokjes gesneden

100 gram verse spinazie, gewassen en gehakt

100 gram feta kaas, in blokjes gesneden

50 gram hele amandelen, licht geroosterd

1 kleine rode ui, fijn gesneden (optioneel)

Het sap en de rasp van 1 citroen

3 eetlepels extra vierge olijfolie

Zout en peper naar smaak

Een snufje nootmuskaat (optioneel)

Bereiding Indian summer salade:

Couscous Bereiden (10-15 minuten)

Breng het water of de kippenbouillon aan de kook in een middelgrote pan.

Voeg de couscous toe, dek af en zet het vuur uit.

Laat het 10-15 minuten staan, totdat alle vloeistof is opgenomen.

Fluff de couscous met een vork om eventuele klontjes te verwijderen.

Salade Bereiden (15 minuten)

In de tussentijd, snijd je de appel in kleine blokjes en hak je de spinazie grof.

Rooster de hele amandelen lichtjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof (laat enkele hele voor garnering).

Snijd de feta in kleine blokjes.

Dressing Maken (5 minuten)

In een kleine kom, meng het citroensap, citroenschil, olijfolie, en een snufje zout, peper en nootmuskaat (indien gebruikt) tot een dressing.

Salade Samenstellen (5 minuten)

In een grote kom, combineer de couscous met de appelblokjes, gehakte spinazie, fetablokjes, gehakte amandelen en rode ui (indien gebruikt).

Giet de dressing over de salade en meng goed.

Garneer met de overgebleven hele amandelen en eventueel extra fetablokjes en appel of peer schijfjes.

Totaal: 35-40 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...