Home Recepten Injera platbrood recept van Teff Graan

Injera platbrood recept van Teff Graan

door Peter Eemsing
0 reageer 46 views
Injera platbrood recept


Injera platbrood recept van Teff Graan. Injera is een traditioneel sponsachtig platbrood dat een centrale rol speelt in de culinaire tradities van Ethiopië en Eritrea. Het wordt gemaakt van teff, een klein, voedzaam graan dat in deze regio’s inheems is. Teff is rijk aan vezels, eiwitten, mineralen en is van nature glutenvrij, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse diëten. Teff meel is goed te koop bij de verschillende molens in Nederland of bij de natuurwinkels. Ook online komt er steeds meer aanbod van dit glutenvrije meel.

Injera dient niet alleen als brood bij de maaltijd maar ook als eetgerei; gerechten worden vaak direct op de injera geserveerd, en stukjes worden afgescheurd om het eten mee op te pakken.

Injera platbrood recept van Teff Graan van Zuurdesem (4 stuks)

Ingrediënten:

  • 2 kopjes teff meel
  • 2,5 kopjes water
  • 1/4 kopje actieve zuurdesemstarter

Bereiding:

  1. Mengen en Fermenteren:
    • Meng in een grote kom het teff meel met water tot een glad beslag. Roer de zuurdesemstarter erdoor.
    • Dek de kom af en laat het beslag 1-3 dagen bij kamertemperatuur fermenteren, afhankelijk van de gewenste zuurgraad en de kamertemperatuur.
  2. Bakken:
    • Verhit een grote niet-klevende koekenpan op middelhoog vuur. Giet een pollepel beslag in de pan en draai de pan rond om een dunne, gelijkmatige laag te creëren.
    • Bak de injera ongeveer 90 seconden, tot er bubbels vormen en de randen loslaten. Injera wordt traditioneel maar aan één kant gebakken.

Snelle Injera Bakpoeder Variant (4 stuks)

Ingrediënten:

  • 2 kopjes teff meel
  • 2,5 kopjes water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Bereiding:

  1. Mengen:
    • Meng in een grote kom het teff meel, bakpoeder en zout. Voeg geleidelijk water toe en roer tot een glad beslag.
  2. Bakken:
    • Verhit een niet-klevende koekenpan op middelhoog vuur. Giet een pollepel beslag in de pan, draai de pan om een dunne laag te vormen.
    • Bak elke injera ongeveer 1-2 minuten, tot de bovenkant droog is en de randen loslaten.

De langzame zuurdesemversie biedt een authentiekere smaak en textuur, terwijl de snelle bakpoedervariant een optie is als je weinig tijd hebt.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...