Home Recepten Conchiglie met rundvlees stoofsaus

Conchiglie met rundvlees stoofsaus

door Peter Eemsing
0 reageer 41 views
Conchiglie met rundvlees stoofsaus

Conchiglie met rundvlees stoofsaus is een heerlijk gerecht dat de rijke smaken van langzaam gestoofd rundvlees combineert met de schelpjespasta.

Ingrediënten Conchiglie met rundvlees stoofsaus:


200 gram conchiglie (schelpjespasta)
250 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
200 gram gepelde tomaten (uit blik), fijngehakt
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, voor garnering
Parmezaanse kaas, voor garnering (optioneel)

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur en 15 minuten
Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Instructies:

Bereid de Rundvlees Stoofsaus:
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de blokjes runderstoofvlees toe en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Voeg de fijngesnipperde ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, tot deze geurig is.
Voeg het gebakken rundvlees terug in de pan. Giet de rode wijn erbij en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
Voeg de runderbouillon, gepelde tomaten, rozemarijn en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus zachtjes sudderen met de deksel op de pan, gedurende ongeveer 2 uur, of tot het vlees zacht is en uit elkaar valt.

Kook de Pasta:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Voeg de conchiglie toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
Giet de pasta af en zet opzij.

Combineer Pasta en Saus:
Verwijder het takje rozemarijn en de laurierblaadjes uit de stoofsaus.
Voeg de gekookte conchiglie toe aan de pan met stoofsaus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.

Serveren:
Verdeel de pasta over twee borden.
Garneer met verse peterselie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.

Saus Variaties:
Romige Variant: Voeg een scheutje room toe aan de saus net voordat je de pasta toevoegt voor een romige textuur.
Pittige Twist: Voeg een snufje chilivlokken toe aan de saus voor een pittige kick.
Extra Groenten: Voeg champignons of paprika toe tijdens het koken voor extra smaak en textuur.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...