Home Recepten Chicken Jambalaya

Chicken Jambalaya

door Peter Eemsing
0 reageer 21 views
Chicken Jambalaya

Chicken Jambalaya is een iconisch gerecht uit de Cajun-keuken van Louisiana, vol rijke smaken en kleurrijke ingrediënten. Het combineert malse kipfilet, knapperige paprika, selderij en ui met kruidige Cajun-kruiden en zachte rijst. Deze eenpansmaaltijd is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook een feestje op tafel met zijn levendige kleuren en hartige aroma’s. Perfect voor liefhebbers van comfortfood met een pittige twist, en ideaal om te delen tijdens een gezellige maaltijd. Chicken Jambalaya brengt de warme smaken van het zuiden rechtstreeks op je bord!

Ingrediënten Chicken Jambalaya voor twee personen


   • 200 g kipfilet, in stukken gesneden
   • 100 g basmatirijst of langkorrelige rijst
   • 1 rode paprika, in reepjes
   • 1 gele paprika, in reepjes
   • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
   • 1 kleine ui, fijngehakt
   • 1 teentje knoflook, fijngehakt
   • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
   • 1 lente-ui, fijngehakt (voor garnering)
   • 1 eetlepel Cajun-kruiden
   • 250 ml kippenbouillon
   • 1 eetlepel tomatenpuree
   • 1 eetlepel olijfolie
   • Zout en peper naar smaak

Bereiding


Bereid de kip
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Bestrooi de stukjes kipfilet met een beetje zout, peper en de helft van de Cajun-kruiden.
Bak de kip goudbruin en bijna gaar. Haal uit de pan en zet apart.

Bak de groenten
Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en paprika’s toe aan de pan en bak 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

Kook de rijst
Voeg de ongekookte rijst toe aan de pan en roer, zodat de rijst de smaken van de groenten opneemt.
Voeg de kippenbouillon, cherrytomaten en de resterende Cajun-kruiden toe. Breng het geheel aan de kook, dek af en laat op laag vuur 15-20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen.

Voeg de kip toe
Doe de gebakken kip terug in de pan en roer voorzichtig door de jambalaya. Laat het nog 5 minuten mee warmen, zodat de smaken goed intrekken.

Garneer en serveer
Garneer met de fijngehakte lente-ui en serveer direct.

Tip: Voeg eventueel een snufje cayennepeper toe voor extra pittigheid. Dit gerecht is perfect als een eenpansmaaltijd en zit boordevol smaak!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...