Home Recepten Bloemkool steaks met botersaus

Bloemkool steaks met botersaus

door Peter Eemsing
0 reageer 238 views
bloemkool steaks

Bloemkool steaks is een makkelijk vegetarisch recept. Wist je dat bloemkool oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. Duizenden jaren geleden werd het al gecultiveerd in het oude Turkije. Tegenwoordig is bloemkool een populaire groente in veel verschillende keukens, waaronder de Italiaanse, Indiase, en Midden-Oosterse keuken. De veelzijdigheid van bloemkool, die het in een reeks van recepten mogelijk maakt, van rauwe salades tot geroosterde bijgerechten en puree, is bekend. Dus het idee dat bloemkool alleen thuishoort in de typische Hollandse pot kun je vanaf nu loslaten. Hier is een lekker vegetarisch recept dat je kunt gebruiken als vervanger van vlees of vis tijdens je maaltijd. Deze bloemkool steaks kan je ook makkelijk maken op je bbq, Ofyr, Contactgrill, airfryer of in de oven.

Ingrediënten bloemkool steaks:

Voor de bloemkoolsteaks:
   • 1 grote bloemkool
   • 2 eetlepels olijfolie
   • Zout en peper naar smaak

Voor de botersaus:
   • 125 gram boter
   • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
   • Het sap van een halve citroen
   • 1 theelepel mosterd
   • Zout en peper naar smaak
   • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:
Verwijder de bladeren van je bloemkool en snijd de steel af zodat deze plat kan liggen. Snijd de bloemkool in dikke ‘steaks’ van ongeveer 2 cm dik. Het kan zijn dat niet alle plakken heel blijven, maar dat is oké.
Bestrijk beide kanten van je bloemkoolsteaks met olijfolie en bestrooi met zout en peper.


Verwarm je grill voor op middelhoog vuur. Leg je bloemkoolsteaks op de grill en laat ze ongeveer 5-7 minuten per kant grillen, of tot ze mooi gekarameliseerd en gaar zijn.


Terwijl de bloemkool grilt, maak je de botersaus. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze lichtjes bruinen.


Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap, de mosterd, en zout en peper naar smaak toe. Roer goed om alles te combineren.


Als je bloemkoolsteaks klaar zijn, leg je ze op een serveerschaal en breng ze op smaak met peper en zout. Giet de botersaus over je gegrilde bloemkoolsteaks en bestrooi met de fijngehakte peterselie.


Serveer direct en geniet van je gegrilde bloemkoolsteaks met botersaus!

Deze bloemkoolsteaks vormen een heerlijk vegetarisch alternatief voor traditionele steaks. Ze zijn stevig, smaakvol, en vullen goed, dus ze kunnen gemakkelijk dienen als het hoofdgerecht van een maaltijd.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...