Home Recepten Bloemkool roosjes in een bierbeslag

Bloemkool roosjes in een bierbeslag

door Peter Eemsing
0 reageer 220 views
Bloemkool roosjes

Bloemkool roosjes in een bierbeslag zijn een lekker vegetarisch alternatief voor veel vis of vlees hapjes. Het is een heerlijk en krokant gerecht dat perfect is als voorgerecht of snack en die met een lekkere dipsaus super lekker is.

Gefrituurde bloemkool roosjes in bierbeslag:

Ingrediënten:

1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden

200 gram bloem

250 ml bier (lichte pilsner of blond bier)

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

1/2 theelepel knoflookpoeder (optioneel)

1/2 theelepel paprikapoeder (optioneel)

Zonnebloemolie of een andere neutrale olie, om in te frituren

Verse peterselie voor garnering (optioneel)

Citroenpartjes om te serveren (optioneel)

Instructies bloemkoolroosjes in bierbeslag:

Voorbereiding van de Bloemkool:

Was de bloemkool roosjes grondig en laat ze uitlekken.

Voorbereiding van het Beslag:

In een middelgrote kom, combineer je de bloem, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.

Giet het bier erbij en roer goed tot een glad beslag zonder klontjes. Als het beslag te dik lijkt, kun je een beetje extra bier toevoegen totdat het de juiste consistentie heeft bereikt.

Frituren:

Verhit de olie in een diepe frituurpan of een grote, diepe pan tot 180°C. Je kunt de temperatuur testen door een druppel beslag in de olie te laten vallen; als het meteen begint te sissen en naar de oppervlakte komt, is de olie klaar.

Dompel de bloemkool roosjes één voor één in het bierbeslag, zorg ervoor dat ze volledig zijn bedekt.

Frituur de bebloemde roosjes in de hete olie, in porties, zodat de pan niet overvol raakt. Frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3-5 minuten.

Gebruik een schuimspaan om de gefrituurde bloemkoolroosjes uit de olie te halen en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

Serveren:

Serveer de gefrituurde bloemkool roosjes warm, gegarneerd met wat verse peterselie en vergezeld van citroenpartjes.

Je kunt ook een dipsaus serveren, zoals een knoflookmayonaise, chili- of een tahinisaus, om de gefrituurde bloemkoolroosjes in te dopen.

Tips:

Experimenteer met verschillende kruiden in het beslag om verschillende smaken te creëren. Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is voordat je begint met frituren om te voorkomen dat de roosjes olie absorberen en zompig worden.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...