Aardappel en knolselderij puree
Eigenlijk weet iedereen wel hoe je aardappelpuree kunt maken. Probeer het eens te maken in combinatie met knolselderij. Je krijgt dan een veel smaakvoller en frisser geheel. Knolselderij is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Hoewel deze als knol wordt geteeld, kunnen de bladeren ook worden gegeten. Je kunt ze (als ze nog aan de knol zitten en niet slap zijn) heel fijn snijden en vlak voor het serveren door de puree roeren.
4 personen | voorbereiding 15 min | kooktijd 25 minuten
Ingrediënten aardappel en knolselderij
4 aardappels (middelgroot)
1 knolselderij van ongeveer 1,5 kilo
1 theelepel Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Schil de aardappels en de knolselderij en snijd in kleine stukjes. (de verhouding voor deze puree moet ongeveer 1/3 aardappels en 2/3 knol selderij zijn). Doe ze in een ruime pan en zorg dat e.e.a. net onder water staat en voeg je zout toe. Kook totdat je makkelijk met een vork in zowel de aardappels als de knolselderij kunt prikken. Na ongeveer 25-30 minuten koken zal dat het geval zijn. Giet het overtollige water vervolgens af en stamp de aardappels en knol selderij fijn. Breng eventueel nog iets verder op smaak met wat zout en peper.