Home Recepten Zes gegrilde mais recepten

Zes gegrilde mais recepten

door Peter Eemsing
0 reageer 30 views
gegrilde mais

Zes maal mais! Gegrilde mais uit de oven, airfryer of van de bbq is altijd een succes. Dit basisrecept met vijf verschillende smaakvarianten maken het eenvoudig om de gegrilde mais aan te passen aan je eigen smaakvoorkeuren en om wat variatie te bieden bij verschillende maaltijden.

Experimenteer met deze combinaties of creëer je eigen unieke mix om je gegrilde maiskolven extra speciaal te maken.

Mocht je deze net zoals op de foto op stokjes prikken, zorg ervoor dat je de prikkers een half uurtje in het water zet zodat ze straks niet gaan verbranden op je bbq.

1 Gegrilde Maiskolven

Ingrediënten:
2 verse maiskolven
2 eetlepels gesmolten boter (of olijfolie voor een veganistische variant)
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Extra opties voor kruiden en smaakmakers (zie hieronder)

Bereidingstijden:
Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 10 tot 15 minuten
Totaal: 15 tot 20 minuten

Bereidingswijze:
Mais voorbereiden:
Verwijder de bladeren en zijde van de maiskolven.
Snijd de kolven in kleinere stukken, zoals op de foto te zien is, indien gewenst.

Kruiden:
Bestrijk de maiskolven royaal met gesmolten boter of olijfolie.
Bestrooi met zout en zwarte peper.

Grillen:
Verhit een oven, airfryer of grillpan op hoog vuur of bereid een barbecue voor op direct grillen.
Plaats de maiskolven op de grill en rooster ze, draai ze regelmatig, tot ze rondom mooi geroosterd zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten.

Serveren:
Serveer de gegrilde maiskolven direct, eventueel met extra boter of een van de onderstaande varianten voor extra smaak.

Varianten voor kruiden en smaakmakers:

2 Kruidenboter Variant:

Meng 2 eetlepels boter met 1 theelepel vers gehakte kruiden zoals peterselie, dille, of koriander. Voeg een snufje knoflookpoeder toe voor extra smaak.

3 Pittige Cajun Variant:

Meng 1 theelepel Cajunkruiden met de boter voordat je deze op de maiskolven smeert.

4 Zoete en Pittige Variant:

Meng de boter met een snufje cayennepeper en een theelepel bruine suiker of honing voor een zoet-pittige smaak.

5 Italiaanse Kruiden Variant:

Meng de boter met 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

6 Citroen-Peper Variant:

Meng de boter met 1/2 theelepel versgeraspte citroenschil en een snufje zwarte peper.

Heb jij ook een heerlijke gegrilde mais variant? Plaats hem hieronder in de comments!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...