Home Recepten Zelf naanbrood maken

Zelf naanbrood maken

door Peter Eemsing
0 reageer 4,4K views
naanbrood

Dit simpele naanbrood is heerlijk bij een curry, met humus of gewoon om zo op te eten. In deze variant hebben we wat kruiden toegevoegd, die kan je weglaten maar ook zelf aanpassen naar jou smaak.

Je kan ze in de oven afbakken, maar ze zijn ook heel simpel in een grillpan te maken.

Voor de echt grote luchtellen in je naanbrood heb je eigenlijk een steenoven of een pizzaoven nodig die tot 350 graden minimaal kan verwarmen. In een koekenpan of oven is het ook zeer goed te maken. Heb je een pizzasteen in je oven of bbq? Gebruik die dan!

Naan brood uit de oven of pan

Ingrediënten

Voor 8-10 stuks naanbrood

150 ml melk, handwarm
200 gram Griekse yoghurt ( je kan ook de melk laten vervallen en dan 350 gram Yoghurt nemen)
2 el olie
2 tl suiker
2 tl gedroogde gist (4 gram of 10 gram verse gist)
450 gram bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
3 tl gedroogde koriander
1 tl knoflookpoeder
peper

Zelf naanbrood maken

Los de gist en 1 theelepel suiker op in de melk en laat even staan.

In een grote kom, of deegmachine, bloem, zout, bakpoeder, de overige suiker, koriander, knoflook en peper en roer dit even goed door elkaar. Voeg het gist met melkmengsel, de olie en Griekse yoghurt, toe en kneed in tot een mooi soepel deeg. Laat deze bal deeg onder een vochtige theedoek rusten, op een warme en tochtvrije plaats, tot hij ongeveer in omvang verdubbelt is 40-50 minuten.

Ga je ze in de oven of bbq bakken, verwarm deze dan voor op je hoogste stand. Als het deeg verdubbelt is maak er dan 8 grote bollen van of 10 tot 12 kleinere. Rol het bolletje, op je werkblad bestrooid met bloem, uit tot een mooi langwerpig lapje. Bak ze in de oven op een stukje bakpapier ongeveer 4-5 minuten af. In je grillpan bak je ze af in ongeveer 2-3 minuten per kant. Er even bij blijven staan want elke oven en fornuis heeft andere temperaturen. Laat ze afkoelen op een rooster. ps je krijgt ze nooit allemaal tegelijk in je oven of grill pan, dus kijk wat het beste werkt bij jou!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...