Voor dit recept van yoghurt cake met appel heb je een groot laag bakblik nodig van 40 bij 30 cm. Het lijkt wel wat op een plaatcake, maar deze cake wordt iets dikker.
Ingrediënten yoghurt cake met appel:
- 250 gr roomboter
- 250 gr volle yoghurt
- 300 gr ei
- 400 gr witte basterd suiker
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 400 gr goudrenetten in blokjes
- 1 tl kaneel
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes en meng met de kaneel en suiker en zet even apart. Mix de boter met de basterd suiker en yoghurt door elkaar en voeg vervolgens de eieren toe. Mix totdat je mooi glad beslag hebt en voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe. Mixt goed door totdat het beslag weer helemaal glad is.
Bekleed je bak met bakpapier en giet het beslag erin. verdeel mooi egaal en strooi vervolgens de appelblokjes erop. Zorg ervoor dat je de appelblokjes goed verdeeld over het beslag in de bak en zet dan in de oven. Na ongeveer 50 minuten is je yoghurt cake met appel gaar.