Home Recepten Uiensoep met kippendijen

Uiensoep met kippendijen

door Christa Dreef
2 reageer 5,8K views
uiensoep met kippendijen

Nu het mooie weer uitblijft en we dag na dag met druilerig en guur weer zitten, komt het verlangen naar een (hart)verwarmend stevig smaakvol soepje in mij naar boven. Wat is er in deze tijd van het jaar lekkerder en eenvoudiger om te maken dan een echte ouderwetse uiensoep?

Uien zijn volop verkrijgbaar en als je ze op de juiste manier klaarmaakt, zijn ze zeer smaakvol.

emile henry

Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Je bent er wel even mee zoet, want je moet voor dit recept gekarameliseerde uien gebruiken en die heb je niet 1,2,3. Maar goed, als je ze hebt klaargemaakt, dan heb dit soepje ook zo gefixt. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten uiensoep met kippendijen:

uien (gebruik de uien die je overhoudt aan het recept gekarameliseerde uien op deze website)
1,5 liter kippenbouillon (ook het recept daarvoor vind je op de website, maar je kunt ook gewoon even wat bouillonblokjes gebruiken)
300-500 gram kippendijen
2 tenen knoflook (geperst)
3 laurierbladeren
snufje zout
1 theelepel vers gemalen peper

Bereidingswijze uiensoep met kippendijen:

Maak eerst de gekarameliseerde uien waarvan je het recept ook op deze website vindt (druk op de link in deze zin). Doe de uien in een soeppan, voeg de  kippenbouillon toe en zet op een hoog vuur. Pers de knoflook uit en voeg toe.  Doe 3 laurierblaadjes in de pan en breng de soep aan de kook. Als de soep kookt zet je het vuur laag zodat de soep heel zacht blijft pruttelen. Voeg dan ook de kippendijen toe.Laat de soep met de deksel op de pan gedurende 2 uur zachtjes koken. Haal vervolgens de kip uit de soep en snijd in kleine stukjes (de kip is dan zo zacht dat je hem zo uit elkaar kunt trekken) en doe die stukjes daarna weer bij de soep. Breng de soep op smaak met het zout en peper.

Het is erg lekker om gegrild brood met kaas in de soep te leggen. Verwarm daarvoor je  ovengrill. Beleg sneetjes brood met plakjes mozzarella en (Parmezaanse) kaas. Vul kommen met uiensoep en leg de toast erop. Zet de kommen in de oven en grill ca. 3 min. tot de kaas helemaal is gesmolten. Je kunt de broodjes natuurlijk ook apart van de soep in de oven grillen en daarna in de soepkommen leggen.

Geef een reactie

2 reageer

Fred onstein 11 september 2017 - 22:15

Hoeveel kippendijen in de uiensoep

Reply
Peter Eemsing 12 september 2017 - 01:13

Beste Fred,
Dat waren we idd vergeten erbij te vermelden. Voor de echte vleesliefhebber kan er wel 500 gram in, maar 300 gram doet het ook goed!
Dank voor je reactie!

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...