Home Recepten Tagliatelle met plakjes saucijzen

Tagliatelle met plakjes saucijzen

door Peter Eemsing
0 reageer 16 views
tagliatelle met plakjes saucijzen

Dit smaakvolle recept combineert tagliatelle met plakjes saucijzen en rode paprikareepjes, afgewerkt met een frisse toets van peterselie. Het is een hartig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse snelle avondmaaltijd.

Ingrediënten tagliatelle met plakjes saucijzen (voor 4 personen)


400 gram tagliatelle
4 saucijzen naar keuze
2 rode of gele paprika’s, in reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
1/2 theelepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas voor serveren

emile henry

Bereidingswijze
Pasta Koken:
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water tot al dente. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.

Saucijzen Bakken: Snijd de saucijzen in dikke plakjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de saucijzenplakjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.

Paprika en Ui Sauteren: Voeg in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rode paprikareepjes toe en bak tot ze zacht zijn.

Combineren: Voeg de gebakken saucijzenplakjes terug toe aan de pan met de paprika en ui. Strooi de oregano of Italiaanse kruiden erover, en breng op smaak met zout en peper.

Tagliatelle Mengen: Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan. Meng goed, zodat de pasta de smaken van de saus opneemt. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookvocht toe om de saus wat losser te maken.

Serveren: Serveer de tagliatelle met plakjes saucijzen in diepe borden. Garneer met verse peterselie en optioneel met geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertips
Wijn Pairing: Dit gerecht gaat goed samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Merlot.
Brood: Serveer met een stuk knapperig brood om de rijke saus op te deppen.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...