Home Recepten Poolse Zuurkoolschotel uit de Slowcooker Crock-Pot

Poolse Zuurkoolschotel uit de Slowcooker Crock-Pot

door Peter Eemsing
0 reageer 4,9K views
Poolse Zuurkoolschotel

Deze Poolse Zuurkoolschotel van onze gastchef Roberto gaat natuurlijk heel goed samen met aardappelpuree of rijst. Heb je een slowcooker, dan gebruik je die. Dit recept kan je ook goed in een braadpan maken op lage temperatuur.

Ingrediënten Poolse Zuurkoolschotel voor 6 personen


• 2 pakken biologische zuurkool(wijn)
• 2 uien, gesnipperd
• 2 eetlepels plantaardige olie
• 4 teentjes knoflook
• 200 gr Poolse worst(kielbasa), in plakjes.
• 250 gr rundstoofvlees, in blokjes gesneden
• 250 gr kalfsvlees, in blokjes gesneden
• 100 gr spek, in blokjes gesneden
• Halve liter rode wijn
• 5 eetlepels tomatenpuree (pakje 
• 1 bakje wilde paddenstoelen 
• 1 pakje gedroogde pruimen en dadels(zonder pit)
• 2 laurierbladeren
• 3 piment zaden
• 1 eetlepel karwijzaad
• 1 theelepel marjolein
• 0,5 eetlepel gerookte paprika
• 1 Verse rode peper
• 1 Potje runderbouillon 
• Zout en peper naar smaak (let op in vlees zit al zout!!)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min › Bereiding: +/- 16 uur › Slowcooker of Sudderpan

Stort de 2 pakken zuurkool zonder verpakking in de slow-cooker of sudder pan(ovenpan)

Voeg een halve liter rode wijn toe met de kruiden (laurier/piment/karwij/Marjolijn/gerookte Paprika/piment zaden).

Bak de uien glazig samen met gesneden knoflook en rode peper, voeg dan de gesneden champignons toe en schut het geheel even door.

Voeg het geheel toe in de pan samen met de dadels en pruimen.

Bak alle vlees lekker bruin en snijd deze in blokjes en worst in plakjes.

Voeg alle rest ingrediënten in de Cooker of sudder pan, samen met het vlees.
Roer het geheel goed door herhaal dit om het uur.

Het beste resultaat kun je halen met slow-cooking dus beneden de 100 graden (80/86 graden is ok) 

Deze Poolse Zuurkoolschotel gaat natuurlijk samen met aardappelpuree of rijst.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...