Home Recepten Pita met Halloumi

Pita met Halloumi

door Peter Eemsing
0 reageer 17 views
Pita met Halloumi

Pita met Halloumi is een smakelijke broodje uit Cyprus, waarbij gegrilde halloumikaas centraal staat. Halloumi is een Cypriotische kaas die bekend staat om zijn vermogen om te grillen zonder te smelten, waardoor hij een heerlijk knapperig buitenkantje en een zachte binnenkant krijgt. Dit gerecht combineert de unieke, licht zoute smaak van de gegrilde halloumi met de frisheid van pitabrood en een verscheidenheid aan groenten.

Halloumi kan je bij de meeste grote supermarkten als AH en Jumbo kopen en is steeds populairder aan het worden vanwege zijn makkelijke gebruik.

Ingrediënten voor een Pita met Halloumi die je kan aanvullen naar wens:

Halloumikaas, in plakken gesneden en gegrild tot ze goudbruin zijn.

Pitabroodjes, die zacht of licht geroosterd kunnen zijn.

Een assortiment van verse groenten zoals sla, tomaten, komkommers, en rode uien, die voor knapperigheid en frisheid zorgen.

Champignons, vaak gebakken of gegrild, voegen een hartige diepte toe aan het gerecht.

Muntsaus, of soms een yoghurtsaus met munt, die een verfrissende en lichtzure component toevoegt, complementair aan de zoute kaas.

Alles klaar? Vullen maar!

De “Pita met Halloumi”  wordt samengesteld door de gegrilde halloumi en de overige ingrediënten in het pitabroodje te plaatsen, aangevuld met extra sauzen of kruiden naar keuze. De combinatie van de warme, gegrilde kaas met de koude, knapperige groenten en de aromatische saus maakt “Pita met Halloumi” tot een heerlijke keuze voor een snelle lunch of een lichte maaltijd. Het is een eenvoudige, maar smaakvolle manier om de unieke Cypriotische kaas te ervaren.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...