Home Recepten Pêche Melba

Pêche Melba

door Peter Eemsing
0 reageer 34 views
Pêche Melba

Pêche Melba is een klassiek dessert uit de Franse keuken, bestaande uit gepocheerde perziken, vanille-ijs en een frambozensaus. Dit elegante en verfrissende gerecht werd gecreëerd door de beroemde Franse chef-kok Auguste Escoffier in de late 19e eeuw.

De oorspronkelijke versie van de Pêche Melba werd voor het eerst geserveerd in 1892 of 1893. Escoffier had het gerecht oorspronkelijk gepresenteerd als een combinatie van vanille-ijs en gepocheerde perziken zonder de frambozensaus.

De saus werd later toegevoegd om extra kleur en smaak toe te voegen, waardoor het dessert niet alleen een lust voor het oog werd, maar ook een smaaksensatie.

Voor deze heerlijke, hippe variatie op de klassieke Pêche Melba met een yoghurt-crèmesaus kun je het volgende recept voor 2-3 personen volgen. Deze versie combineert de frisheid van yoghurt met de rijke zoetheid van perziken en frambozen.

Ingrediënten Pêche Melba:


2-3 grote wilde perziken, vers en rijp
150 gram frambozen, vers of bevroren
500 gram Griekse yoghurt
3 eetlepels honing, of naar smaak
1 vanillestokje
Muntblaadjes, voor decoratie

Voor de frambozensaus:
100 gram frambozen
2 eetlepels suiker
50 ml water
Een beetje citroensap, optioneel

Bereiding:
Perziken pocheren:
Breng een grote pan water aan de kook. Kerf een X aan de onderkant van elke perzik. Blancheer de perziken ongeveer 60 seconden in het kokende water.
Haal ze uit het water en dompel ze onmiddellijk onder in ijswater om het kookproces te stoppen. Pel de perziken, halveer ze, en verwijder de pitten.
Snijd de perziken in dunne plakjes of partjes.

Frambozensaus bereiden:
Doe de 100 gram frambozen, suiker en water in een kleine pan. Laat dit op middelhoog vuur sudderen tot de frambozen uiteenvallen en de saus dikker wordt, wat ongeveer 10 minuten duurt. Voeg een beetje citroensap toe voor extra frisheid.

Zeef de saus om de zaden te verwijderen en zet het opzij om af te koelen.

Yoghurt-crèmesaus:
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met het vanillemerg en honing. Pas de hoeveelheid honing aan op basis van de gewenste zoetheid.

Samenstellen:
Neem twee-drie mooie glazen. Verdeel een laag perzikplakjes onder in elk glas. Lepel er wat van de yoghurt-crèmesaus over. Voeg een laagje frambozensaus toe.
Herhaal dit proces totdat de ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje yoghurt en enkele frambozen bovenop.
Garneer elk glas met een paar muntblaadjes voor een frisse toets.

Serveren:
Laat de Pêche Melba glazen een paar minuten in de koelkast staan om mooi koud te worden. Serveer koud voor de beste smaakervaring.

Deze hippe versie van Pêche Melba biedt een heerlijke combinatie van romige yoghurt en de zoete en frisse smaken van perziken en frambozen, perfect voor een zomerse dag.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...