Home Recepten Pasteitjes gevuld met kip en champignons

Pasteitjes gevuld met kip en champignons

door Peter Eemsing
0 reageer 82 views
Pasteitjes gevuld met kip

Pasteitjes gevuld met kip en champignons. Op een druilerige zondagmiddag is er niets lekkerder om in de keuken het romige mengsel van kip en champignons klaar te maken om deze heerlijke pasteitjes te vullen. Dit recept is genoeg voor vier kant-en-klare bakjes. Deze pasteitjes zijn rijk gevuld, romig en smaakvol.

Terwijl de oven zoemt, verheug ik me al op deze heel eenvoudige zondagmiddag winter traktatie. Hier is een eenvoudige en smakelijke vulling voor vier kant-en-klare pasteitje bakjes gevuld met kippendijen en champignons.

Ingrediënten Pasteitjes gevuld met kip:


2 kippendijen, gekookt en in kleine stukjes gesneden

4 kant en klare pastei bakjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 wortel, in kleine blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
100 gram champignons, in plakjes gesneden
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
200 ml kippenbouillon
100 ml room
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Olijfolie voor het bakken

Bereidingswijze:


Kook de kippenblokjes in een pannetje water totdat ze lekker zacht beginnen te worden. Ik doe hier meestal ook een scheutje bouillon bij. Dit duurt ongeveer een half uurtje.

Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot ze beginnen te bruinen.

Voeg de boter toe en laat deze smelten.

Bestrooi de groenten met bloem en tijm. Roer goed om ervoor te zorgen dat de bloem gelijkmatig wordt verdeeld.

Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus een paar minuten sudderen tot hij begint te verdikken.

Voeg de room toe en roer tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de uitgelekte gekookte en in stukjes gesneden kippendijen toe aan de saus. Laat alles nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen.

Verwarm de kant-en-klare pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.

Vul de warme pasteitjes met de bereide kippen vulling.

Serveer de gevulde pasteitjes direct.

Deze vulling voor kant-en-klare pasteitjes met kippendijen is heerlijk romig en smaakvol.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...