Op een luie zaterdagochtend of woensdagmiddag met je kids even wat pannenkoekjes als ontbijt of lunch klaarmaken. Heerlijk en helemaal niet moeilijk. Maak je pannenkoeken beslag ook gewoon lekker zelf. Al die kant en klare pakketten met pannenkoekenmix uit de supermarkt heb je helemaal niet nodig. Probeer dit recept maar eens!
Ingrediënten Pannenkoeken beslag
175 gr gewone tarwe bloem
75gr boekweitmeel (Heb je geen boekweitmeel in huis. Niet getreurd, pak dan gewoon alleen maar gewone bloem totaal dan 250gr)
500 ml melk
2 eieren
Theelepel zout
‘Room’ boter of olie om in te bakken
Optioneel, gist want wil je het beslag nog luchtiger maken, voeg dan 8 gram verse gist of 3 gram droge gist door het beslag en laat een half uurtje staan!
Ook lekker door je beslag is 15 gram vanille suiker.
Bereiding
Zeef het meel in een kom en meng met de melk. Mix tot een gladde substantie is ontstaan. Voeg de eieren toe en je eventuele gist toe en klop goed door het pannenkoeken beslag heen. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten.
Voeg dan het zout toe en roer nogmaals goed door.
Zet een koekenpan op half hoog vuur en doe de boter in de pan en laat warm worden. Giet een dunne laag pannenkoeken beslag in de pan en draai de pan rond zodat je het beslag mooi verdeeld over de bodem. Bak aan beide kanten bruin en leg de pannekoeken daarna op een warmhoud bord totdat je de rest ook gebakken hebt. Voeg tijdens het bakken af en toe iets olie en/of boter aan de pan toe zodat de pan goed vet blijft.
ps zelf beter leren koken? Kijk ook eens op onze andere webiste deKookworkshop.nl!