Ingrediënten Pad Thai
400 gr kippendijen
4 el sojasaus
1 th maizena
1 el tamarinde pasta
50 ml warm water
2,5 el vissaus
1,5 el chilisaus
1 el palmsuiker
1 th vers gemalen zwarte peper
400 gr Thaise noedels (dunne platte rijstnoedels)
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
2 el arachideolie
250 gr taugé
4 lente uitjes
150 gr geblancheerde sperziebonen in kleine stukjes
2 losgeklopte eieren
2 el grof gehakte koriander
2 el gehakte pinda’s
4 schijfjes limoen
Bereiding
Snijd de sperzieboontjes in kleine stukjes en blancheer 2 minuten. Laat vervolgens uitlekken. Snij de kippendijen in dunne reepjes en maak een papje van de sojasaus en maizena. Marineer de kip 15 minuten in het papje.
Maak intussen de saus door de tamarinde op te lossen in 50 ml warm water. Meng met de vissaus, chilisaus, palm suiker en vers gemalen zwarte peper.
Week de rijstnoedels (volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking) in kokend water zodat ze net beetgaar zijn, spoel daarna af in een vergiet met koud water.
Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in dunne ringetjes (als je van erg heet houdt dan verwijder je de zaadlijsten niet, anders wel).Verhit de olie in een wok (hoog vuur) en roerbak de knoflook en rode peperringetjes een klein minuutje. Dat geurt heerlijk. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en wok op hoog vuur gaar. Schuif naar 1 kant en voeg dan de losgeklopte eieren toe. Roerbak totdat de losgeklopte eieren gaar zijn en vermeng met de rest.
Voeg de taugé en sperzieboontjes toe en vervolgens de noedels en bak op een hoog vuur een half minuutje. Schep de saus erdoor en schep alles goed om. Bak dan nog een minuutje op een hoog vuur. Zet het vuur uit en bestrooi met de lente-ui, koriander en pinda’s. Serveer tot slot met de schijfjes limoen.