Home Recepten Meloen Garnalen salade

Meloen Garnalen salade

door Peter Eemsing
0 reageer 19 views
meloen garnalen salade

Deze heerlijke meloen garnalen salade geserveerd in een galia meloen biedt een perfecte balans tussen zoet en hartig, en combineert de frisheid van seizoensfruit met de delicate smaak van garnalen. Het gerecht is niet alleen een lust voor het oog maar ook een traktatie voor de smaakpapillen, en maakt gebruik van eenvoudige, natuurlijke ingrediënten om een lichte en verfrissende maaltijd te creëren. De combinatie van romige avocado, zoete mango, en zoute garnalen met de natuurlijke zoetheid van galia meloen zorgt voor een harmonieus geheel dat zeker in de smaak zal vallen. Hieronder volgt het recept voor twee personen.

Benodigdheden Meloen Garnalen salade


1 galia meloen
200 gram gekookte garnalen, gepeld en darmen verwijdert
1 avocado, in blokjes gesneden
1 mango, in blokjes gesneden
2 eetlepels limoensap
Verse muntblaadjes, fijngesneden
Zout en peper naar smaak

Dressing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel honing
Zout en peper naar smaak

Bereiding
Meloen voorbereiden:
Halveer de meloen en verwijder de zaden met een lepel. Schep met een meloenbolletjeslepel of een mes voorzichtig wat van het vruchtvlees uit de halve meloenen, zodat er een “kom” ontstaat. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees in blokjes.

Salade mengen:
In een grote mengkom, combineer de blokjes meloen, avocado, mango, en garnalen. Voeg de limoensap en munt toe. Meng voorzichtig om alles goed te combineren zonder dat de avocado en mango te veel worden geplet.

Dressing maken:
In een kleine kom, klop de olijfolie, witte wijnazijn, honing, zout en peper samen tot een emulsie.

Salade assembleren:
Voeg de dressing toe aan de mengkom met de salade en meng nogmaals voorzichtig. Proef en pas zonodig de smaak aan met extra zout, peper of limoensap.

Vul de uitgeholde meloenhelften met de salade. Zorg ervoor dat de salade mooi opgestapeld is voor een aantrekkelijke presentatie.

Serveren:
Plaats de gevulde meloenhelften op borden en garneer eventueel met extra muntblaadjes.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...