Home Recepten Martini cocktail recept

Martini cocktail recept

door Peter Eemsing
0 reageer 4 views
Martini cocktail recept

Martini cocktail recept. De Martini is een van de meest iconische cocktails ter wereld, beroemd om zijn eenvoud en verfijning. Bestaande uit gin en droge vermouth, en vaak gegarneerd met een olijf of een citroentwist, belichaamt de Martini de essentie van de cocktailcultuur.

De oorsprong van de Martini is onderwerp van veel speculaties en verhalen. Een populaire theorie suggereert dat het in de late 19e eeuw in San Francisco, Verenigde Staten, is ontstaan, mogelijk als een variatie op de Martinez-cocktail, een zoetere drank die in de nabijgelegen stad Martinez werd geserveerd. Een andere theorie wijst naar het verhaal van een bartender genaamd Martini di Arma di Taggia in New York City, die in het begin van de 20e eeuw een soortgelijke cocktail zou hebben gemixt.

De Martini werd echt een cultureel fenomeen in de 20e eeuw, mede door figuren als President Franklin D. Roosevelt en Winston Churchill, maar ook door film personages. Het meest opvallende voorbeeld is wellicht James Bond, wiens voorkeur voor een “shaken, not stirred” Martini het drankje een permanent plekje in de popcultuur heeft gegeven.

Klassiek Martini Recept voor Twee Personen

Ingrediënten:

 • 120 ml gin
 • 30 ml droge vermouth
 • IJsblokjes
 • 2 groene olijven of citroenschillen, voor garnering

Bereiding:

 1. Koel de Glazen:
 • Begin met het koelen van twee Martini-glazen door ze te vullen met ijs of door ze een tijdje in de vriezer te plaatsen.
 1. Mix de Ingrediënten:
 • Vul een mengglas met ijsblokjes. Voeg de gin en droge vermouth toe. Roer het mengsel ongeveer 30 seconden met een barlepel, zodat het goed gekoeld is, maar niet te veel verdund raakt.
 1. Serveer:
 • Verwijder het ijs uit de gekoelde Martini-glazen. Zeef de cocktail in de glazen om de ijsblokjes en overmatige verdunning te voorkomen.
 1. Garneren:
 • Garneer elke Martini met een groene olijf op een prikker of een twist van citroenschil, afhankelijk van je voorkeur.

Dit Martini cocktail recept is een cocktail die ruimte biedt voor persoonlijke interpretatie, van de verhouding gin-vermouth tot de keuze tussen shaken of stirred, waardoor elke Martini-ervaring uniek is.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...