Home Recepten Mango salsa, lekker zomers!

Mango salsa, lekker zomers!

door Christa Dreef
0 reageer 738 views
Mango salsa

Deze mango salsa is gegarandeerd een succesnummer tijdens een BBQ of een Mexicaans diner. De mango salsa is pittig fris zoet van smaak en je kunt de salsa ruim van tevoren maken. Dit recept is ruim voldoende voor 4 personen. Lekker met de pittige Mexicaanse kip die je ook op onze website kunt vinden.

Salsa is het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’. Met Salsa worden dus de sauzen bedoeld bij het gerecht uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Veel salsa’s worden bereid met rauwe ingrediënten. Enkele bekende voorbeelden van salsa’s zijn: Guacamole Pico de Gallo Salsa, tomatensalsa of maïs-paprikasalsa.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 2 rijpe mango’s
  • 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 5 gram verse koriander
  • 5 gram verse platte peterselie
  • 4 bosuitjes
  • 1/2 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel gembersiroop

Bereidingswijze mango salsa:

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes. Schil de mango en snijd eveneens in kleine blokjes (net zo groot als de komkommerblokjes). Hak de rode peper fijn (als je het niet te scherp wilt maken verwijder je de zaadlijsten)Snijd de bosui in fijne ringetjes. Hak de peterselie en koriander fijn (inclusief de steeltjes) en meng alles goed door elkaar. Pers de limoenen uit en meng het sap samen met de gembersiroop door de salsa. Strooi er tot slot 1/2 theelepel chiliflakes overheen en roer deze vervolgens goed door. Zet de mango salsa tot gebruik afgedekt en koel weg.

Kijk ook eens op deKookworkshop.nl

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...